Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Mercedes-Benz Academy Kecskemétet

Ünnepélyes keretek között átadták a kecskeméti Mercedes-Benz gyár alig egy év alatt felépült, új képzési központját.

A 8000 négyzetméteres Mercedes-Benz Academy Kecskemét az autógyár telephelyén kapott helyett. Az épület nagy részét, 6.000 négyzetmétert egy modern felszerelésekkel berendezett oktatócsarnok foglalja el, emellett irodák, oktatótermek és egy 120 fő befogadására alkalmas multifunkcionális tér is várja a hallgatókat és diákokat. Az oktatási központ fogadóterében a diákok munkáit állítják ki, itt kapott helyet például egy egyedi építésű, a tanulók által épített autó is.

A Mercedes-Benz Academy Kecskemét modern oktatócsarnokában elsősorban a duális képzésben résztvevők fogják gyakorlatukat végezni, illetve az esetleges projektmunkáikon dolgozhatnak. Az oktatótermek belső képzéseknek, adminisztratív és gyártósori tréningeknek is helyet adnak majd, valamint a munkaerő toborzási és kiválasztási napokat, az új munkavállalók gyártósori betanítását is itt tartják majd. A Mercedes-Benz Academy Kecskemét emellett fontos szerepet kap a cég dolgozóinak továbbképzésében is.

A központ szakképzésben részt vevő tanulói a középiskolai szintű duális képzésben gépjármű-mechatronikus, szerszámkészítő, gépgyártástechnológiai technikus, járműkarosszéria előkészítő és felületbevonó, illetve mechatronikus karbantartó képesítést szerezhetnek – ez utóbbi kiegészül egy egyéves ráépülő, automatikai berendezés-karbantartó képzéssel is.

Főiskolai szinten leendő logisztikai mérnökök, műszaki menedzserek, mérnökinformatikusok, gépész- és járműmérnökök tanulhatnak itt, de pénzügyi és számviteli oktatásnak is helyet ad az intézmény.

„Magyarország egyik legkorszerűbb oktatási központja nyitotta meg kapuit, ahol az elméleti tudást professzionális gyakorlati ismeretek teszik teljessé a jelen és a jövő generációi számára. Ez a példaértékű beruházás is jól mutatja, hogy az autógyártásban nélkülözhetetlen robottechnológia ellenére a Mercedes-Benz világában az ember áll a középpontban. Munkatársaink és leendő kollégáink képzése, továbbképzése kulcsfontosságú a legjobb minőségű termékek előállításához” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: az akadémia segítségével a vállalat hosszú távon szeretné biztosítani a szakember-utánpótlást, ezért a Mercedes-Benz Academy Kecskemét a lehető legtöbb olyan végzett hallgatójának és tanulójának munkalehetőséget biztosít, aki a gyárban szeretne elhelyezkedni.

Mercedes

A duális képzés hazai bevezetésében a kecskeméti gyár úttörő szerepet vállalt: a 2011 óta működő program sikerét az is mutatja, hogy a duális szakképzésre és duális főiskolai képzésre is túljelentkezés van évről évre. A program oktatási kínálata folyamatosan bővül. Míg 2011-ben három szakkal, a 2018-as tanévtől már 6 szakmával indult el a szakképzés, az országban elsőként indított főiskolai duális képzés pedig 5 szakra bővült. A 2018-as tanévben összesen 188 szakiskolai tanuló kezdte meg tanulmányait a Mercedes-Benz duális szakképzéseiben, míg a főiskolai szinten 62 hallgató. A vállalat a duális képzési programban szorosan együttműködik a kecskeméti Neumann János Egyetemmel, és több szakiskolával: a Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskolával, a Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskolával, illetve a Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskolával.

www.mercedes-benz.hu

 

Hirdetés

További cikkek a témában