Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

EuroBLECH 2018

Nagy sikerrel zárta kapuit a lemezmegmunkálás leginnovatívabb kiállítása a 25. EuroBLECH. A digitalizált technológiák a fémlemezmegmunkálásban is teret nyertek, erről élőben győződhettek meg a látogatók Hannoverben.

Az EuroBLECH 2018, a 25. Nemzetközi Lemezmegmunkálási Technológiai Kiállítás október 23-tól 26-ig várta a szakmai érdeklődőket a németországi Hannoveri Kiállítási Központban. Az 56 ezer látogatónak, 40 országból 1507 kiállító mutatta be legmodernebb technológiáit az idei kiállításon, felvonultatva a fémlemez-feldolgozás valamennyi aspektusát. A 90 ezer négyzetméteres kiállítótérrel az idei rendezvény tovább nőtt a korábbi 2016-os utolsó rendezvényhez képest. Ebben az évben az EuroBLECH kiállítóinak 58% -a Németországon kívülről érkezett, a nemzetközi kiállító vállalatok aránya tehát további 4% -kal nőtt. A legnagyobb kiállító országok: Németország, Olaszország, Kína, Törökország, Hollandia, Spanyolország, Svájc, Dánia, az Egyesült Államok és Ausztria voltak.

Az EuroBLECH 25. évfordulójának fő témái az Ipar 4.0, a Big data és a digitalizálás voltak. Ezek az új trendek és fejlesztések előnyöket jelentenek a vállalatok számára, emelett új üzleti megközelítést mutatnak az egyszerűsített és kevésbé összetett folyamatok irányába, a termelékenység és a hatékonyság növelés érdekében. Ezért a szervezők, a Mack Brooks Exhibitions, az EuroBLECH 2018 általános témájává választották a “Lépés a digitális valóságba” szlogent. A látogatók betekintést kaptak a legátfogóbb technológiai fejlesztésekbe, például a lemezmegmunkálás területén létrejövő új ipari digitalizáció területéről.

EuroBLECH

Az EuroBLECH, az iparág vezető szakmai kiállítása a teljes fémlemez-megmunkálási technológiai láncot bemutatta, a csúcstechnológiás rendszerektől kezdve a hagyományos gépekig: lemezek, félkész és késztermékek, kivágás, formázás, rugalmas lemezmegmunkálás, hegesztés és felületkezelés, hibrid rendszerek, szerszámok, adalékgyártás, minőségellenőrzés, CAD / CAM rendszerek alkalmazása. A látványos szakmai kiállítás vonzotta a fémmegmunkálásban érdekelt szakembereket, akik valamennyit szinten képviseltették magukat, a kis- és középvállalkozások épp úgy jelen voltak, mint a nagyvállalatok vezetői. A látogatók közé tartoztak: tervezőmérnökök, gyártáselőkészítők, minőségellenőrök, műszaki igazgatók, szakmai egyesületek és a kutatás-fejlesztés szakértői.

EuroBLECH App – Rendkívül hasznosnak bizonyult a látogatók és a kiállítók körében is az alkalmazás, amely elérhető volt iPhone és Android készülékek számára is. Az alkalmazás nemcsak a jegyek regisztrálására és megvásárlására, hanem minden kiállítóról, termékeiről és eseményeiről szóló információkat tartalmazott. Emellett egy interaktív alaprajz is elérhető volt, amely bemutatta a kiállítók pontos elhelyezkedését.

EuroBLECH díjátadó ünnepség – A “Lépés a digitális valóságba” Online Verseny díjait október 24-én adták át. A díjakat a következő három kategóriában ítélték oda: digitális átalakítás, a legjobb startup valamint az e-mobilitás.

www.euroblech.com

Hirdetés

További cikkek a témában