Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Az OMAX kifejlesztette legújabb vízsugaras vágóját

Az OMAX kifejlesztette a ProtoMAX-ot, amely könnyen telepíthető, kompakt, asztali abrazív vízsugaras vágó. A lemezmegmunkáló gép augusztusban kapott CE minősítést.

A vízsugaras vágók NC/CNC vezérlésű rendszerrel szabályozzák a vágáshoz használt nagynyomású vizet és abrazív anyagot. Ezek a gépek nagyméretűek és meglehetősen drágák, ezért jellemzően ipari környezetben használatosak. Az elmúlt években nagy érdeklődés kísérte a Wazer-t (első asztali vízvágó), amely kis helyen is jól elfér. Erre az igényre alapozva fejlesztette ki az OMAX a ProtoMAX-ot.

Éppen ezért, a ProtoMAX felhasználói köre nagyon széles skálán mozog: egyszemélyes műhely, műszaki oktatás, művészek, a könnyűipar, valamint nagyüzemek és gyártók is megtalálhatók közötük.

A ProtoMAX kompakt, önbeálló vágórendszer, amely ideális prototípuskészítéshez és szinte bármilyen, 50 mm-nél kisebb vastagságú anyag vágásához. 30 000 psi-os vágási teljesítményt biztosít egy 5 lóerős szivattyúval. 2068 bar vágóteljesítménnyel rendelkezik, amit egy 3,7 KW-os pumpával biztosít. Alkalmas többek között fém, üveg, gránit, műanyagok, faanyagok vágására.  240V-al működik, nem igényel hálózati bekötést.  A szivattyút és a vágóasztalt görgőkkel látták el, így könnyű a mozgatása.

OMAX

Mint minden OMAX vízsugaras rendszert, a ProtoMAX gépek szivattyúját, vágófejét, az abrazív anyag adagolót, irányítóját és szoftvereit is az OMAX amerikai központjában tervezték, tesztelték és gyártották, két és fél évtizedes kutatást és fejlesztést követően.  Minden alkatrész úgy lett kialakítva, hogy teljes, integrált rendszerként működjön együtt. A részfájlok programozását és a vágási műveletet az OMAX Intelli-MAX® Proto szoftver vezérli. Hatékony szoftverük egyszerűvé teszi a rajzok átalakítását vágási útvonalakra. A ProtoMAX egyszerűen programozható. Az ipari vízsugaras rendszerekben használt CAD / CAM szoftverekhez hasonló programmal rendelkezik a berendezés.  A szoftver olyan kifinomult vízsugaras vágó modelleket alkalmaz, amelyek előrejelzik a sugár pontosságát a különböző anyagok, vastagságok és formák vágásakor. A felhasználói felület egyszerű és egyértelmű, akár egy laptoppal is vezérelhető. Ideálisan integrálható az eszköz az automatizált, számítógépes gyártáshoz.

OMAX

Előnyök és jellemzők:

5 lóerős szivattyú, amely 30 000 PSI vágási teljesítményt biztosít

Legfeljebb 1 “vágási vastagság különböző anyagokon

Könnyen beállítható és használható

Saját szoftver

Kis helyigény

Előre konfigurált ProtoMAX vezérlő szoftver

Kézi Z-tengely (vágófej)

BIZTONSÁG ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

Csendes / Tiszta víz alatti vágás (Kb. 76 db)

Automatikus szivattyú leállítás vágás közben

Precíziós X és Y meghajtó

Nagynyomású transzformátorral és biztonsági szeleppel rendelkezik, hogy optimalizálja a vágási sebességet és biztonságot

ALACSONY MŰKÖDÉSI KÖLTSÉG

Könnyen kezelhető

Kivehető oldalsó panelek a könnyű kezelhetőség érdekében

Cserélhető vágóágy – 12 lamellával van ellátva

Könnyen követhető online kézikönyvek, üzemeltetés, karbantartás és hibaelhárítás.

Az idei EuroBLECH-en, az OMAX standjára látogatók első kézből tapasztalhatták meg a vízvágásban rejlő hatalmas potenciált. A kiállításon három csúcstechnológiás rendszer – az OMAX 55100, a MAXIEM 1530 és az új ProtoMAX – demonstrálta a vízvágás sokoldalúságát és alkalmazhatóságát a gyártás minden szintjén.

www.ge-co.hu

 

 

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában