Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

igus – Lineáris technika 24 órán belül

A golyós vezetékek helyébe lép a kenőanyagmentes és kopásálló drylin T sorozat. Gyors szállítás előnyös áron: ezt biztosítja az igus kenőanyagmentes és tartós drylin T lineáris rendszere hatékonyságának köszönhetően.

A golyós vezetékekkel való azonos méret a felhasználó számára raktárról elérhető megoldást biztosít. Különösen a nagyteljesítményű alkalmazásokhoz, például a gépgyártás és a szállítás területén, az igus most egy új drylin T sorozatot fejlesztett ki rendkívül kopásálló csúszóelemekkel nagy teljesítményű műanyagból.

Rendkívül hatékony termelési folyamatok biztosítják a drylin lineáris vezetékek közvetlenül a raktárról történő gyors szállítását. A műanyag csúszóelemek fröccsöntéssel, a szánok választhatóan cinköntvényből vagy alumínium profilból készülnek, a sokféle vezetősínek előállítása pedig általában alumíniumextrúziós módszerrel és bevonatolással történik. A kölni gyárban végzett új, hatékony összeszerelési megoldások is a drylin lineáris vezetőrendszereinek még eredményesebb konfekcionálását biztosítja. A síneket a kívánt hosszra személyre szabottan készítik el, akár 1 darabtól is, a hozzá való szánokkal és elemekkel. Az igus drylin T rendszerének csatlakozófuratai csereszabatosak a golyós vezetékek síneihez és szánjaihoz. Így az ügyfelek egy elérhető és költséghatékony alternatívához jutnak, ami segíti őket gépeik gyors forgalomba hozatalában. Lehetőség van online konfigurálásra, amelyből kiderül, hogy vajon a drylin T megoldás működik-e az adott alkalmazási területen, valamint megtalálható a golyós megvezetőelemek listája is azonos csatlakozási méretekkel.

Csúszás vagy gurulás

A lineáris rendszerek területén a gyakran használatos golyós vezetékekkel szemben az igus a csúszás elvét követi drylin lineáris csapágytechnikában. A nagy teljesítményű műanyagból készült csúszóelemekből felépülő szánok kenőanyagmentes mozgást biztosítanak a lineáris síneken. A rozsdásodásra hajlamos (ezért külső környezetben folyamatos olajozást és zsírozást igénylő) golyós vezetékekkel ellentétben a műanyag csapágyak univerzálisan alkalmazhatók. Ezek nedvességnek és hőnek egyaránt ellenállnak. A műanyag használatának köszönhetően az igus lineáris mozgatástechnikája egyszerűbb, és halkabb is a mozgatás során. A víz, a szennyeződés és a forgácsok a gyakorlatban többnyire semmilyen kárt nem tesznek a lineáris rendszerekben.

Új drylin T sorozat nagy teljesítményű használathoz

Az olyan nagyteljesítményű alkalmazási területekre, mint például a csomagolóipar, a gépgyártás és a szállítás, az igus most egy új drylin T sorozatot fejlesztett ki. Az új, strapabíró lineáris szánok négy különböző méretben kaphatók. Az iglidur J200 elveszítésbiztos csúszóelemeivel kiegészítve az új rendszer akár 50%-kal tartósabb, mint az igus lineáris vezetékeinek alaptípusa. A szánok holtjátéka egyenként akár 20 µm precizitással is beállítható. Mint az összes drylin T sorozat, az új nagyteljesítményű sorozat is megegyezik a golyós vezetékek méreteivel, ami megkönnyíti az átállást. A drylin T sorozat sínei segítségével az ügyfél egy megbízható és a raktárból azonnal elérhető rendszerre támaszkodhat.

www.igus.hu

További cikkek a témában