Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

XII. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny

Aventics Pneumatika roadshow

Országjáró egyetemi előadássorozatot szervezett októberben az egri Aventics Hungary Kft., az EMERSON Csoport tagja, amely során tíz felsőoktatási intézményt látogatott meg a cég.

A pneumatika történelmét, a technológia széleskörű felhasználhatóságát, az Internet of Things (IoT – Dolgok Internete) és az Industrial Internet of Things (IIoT – Ipari Dolgok Internete) alkalmazását mutatta be az Aventics Hungary Kft. a műszaki egyetemistáknak szervezett előadássorozatában, amelyet október elején indított el a vállalat. A hagyományos őszi roadshow keretében ezúttal tíz felsőoktatási intézménybe látogattak el a cég képviselői hazánkban, s a hallgatók a szakmai prezentációkon túl megismerkedhettek a 2019-es XII. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny részleteivel is.

Az egri vállalat tizenkettedik alkalommal hirdetett versenyt mérnökhallgatóknak, pneumatikus hajtással rendelkező járművek tervezésére és kivitelezésére. Az egyetemi csapatok pneumobiljai ezúttal 2019. május 9-11. között mérhetik össze tudásukat az Érsekkertben, Egerben. A járművek 2019-ben már három kategóriában állhatnak rajthoz, a szenior és a normál kategória kiegészült a juniorokkal, ahová alapvetően olyan első és másodévfolyamos hallgatókból álló alakulatok nevezhetnek, akik először vesznek részt a versenyen, és új építésű járművel készülnek.

A csapatok ezúttal is távolsági, ügyességi és gyorsulási futamokon indulnak, a zsűri a versenyszámok győztesei mellett összesítésben a legeredetibb konstrukciót és projektelképzelést is díjazza. A 2019-es Pneumobil Versenyen a normál kategória futamainak első helyezettjei és a műszaki kategória győztese is 500 ezer forintos pénzjutalomban részesül, a legutóbbi három év legeredményesebb egyeteme pedig 1 millió forintos különdíjat vihet haza. A fődíjat, az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2019” címet a különböző versenyszámok első helyezettjei közül választja ki a szakmai zsűri, amiért a mostani kiírásban 500 ezer forintos pénzdíj jár.

„Meglátásunk szerint a Pneumobil Verseny járműépítési feladata közelíti meg a legjobban egy célgép felépítését és ezen keresztül, kivételes összetettségével segítheti az Ipar 4.0 alkalmazásához szükséges komplex gondolkodásmód elsajátítását a leendő mérnökgenerációban. – mondta el Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezetője. – Elsődleges fontosságúnak tartjuk ugyanis a verseny keretében a résztvevő mérnökhallgatók szemléletformálását, amely során az Ipar 4.0 program irányába orientálhatjuk a résztvevőket. Éppen ezért az általános szervezési feladatok mellett folyamatosan dolgozunk azon, hogy a viadal technikailag is megújuljon és az ipari fejlődés trendjeit követve, az Ipar 4.0 elvárásainak megfelelve új szintre lépjen.” Gödri István azt is elmondta, hogy a technológiai megoldások fejlődésének köszönhetően tovább szigorodtak a szabályok, a járművek tervezésekor például már a lábtér védelme is elvárás, a sofőrt pedig kötelező négypontos biztonsági övvel rögzíteni. A bukósisak mellett a vezetőnek zárt cipőt, hosszú alsó- és felsőruházatot, kesztyűt kell viselnie. Az Aventics Hungary Kft. ügyvezetője arról is beszámolt, hogy a pneumatikus elemeket ezúttal is vállalatuk biztosítja a csapatoknak, a vezérléstechnikai eszközök pedig a National Instrumentstől érkeznek.

www.pneumobil.hu, www.aventics.hu

Aventics

 

Aventics

Aventics

 

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában