Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Bevetésen a Cube67 a sortimat Handling Systemsnél

A Murrelektronik moduláris felépítésű Cube rendszerében a szakemberek megtalálták a megfelelő installációs koncepciót anyagmozgató gépeikhez: nagyon rugalmas és ezért minden konkrét követelményhez „testre szabható”.

Kevés hely a kapcsolószekrényben és a gépben, a kérés, hogy legyen rövid az installációs idő, és a cél, hogy maximalizálják a berendezések rendelkezésre állását. A Fekete-erdőben, St. Georgenben található sortimat Handling Systems cég különböző alkalmazási területekre készülő „ipari anyagmozgatási technikai” gépek vezető gyártója. Gépeik segítségével kisebb méretű alkatrészek, pl. csövek vagy buborékfóliás csomagolások juttathatók el, csomagolhatók nagyobb egységekbe, majd raklapokra. A gépek nagyon precízen, gyorsan és megbízhatóan dolgoznak. Nagyon gyakran gyógytechnikai alkalmazásokban használják őket. A sortimat Handling Systems ügyfelei gyakran maguk a gyógyszeripari vállalatok, vagy olyan vállalatok, akik komplett gyártósorokat készítenek a gyógyszeripar számára. Az anyagmozgató gépek szériában készülnek, sok esetben azonban a vevők speciális követelményeinek is eleget kell tenni a gyártás során.

Helytakarékos megoldás

A gépek decentrális installációs megoldásainak megvalósításakor sikeresen működik együtt a sortimat Handling Systems és a Murrelektronik. Mindehhez a Murrelektronik Cube-rendszerét alkalmazzák. A sortimat Handling Systems a kapcsolószekrényben a helytakarékos Cube20 terepibusz-állomást használja, a gépben a moduláris Cube67 terepibusz-rendszert. A sortimat Handling Systems ezzel a legkorszerűbb installációs megoldással váltotta ki a klasszikus egy eres kábelezést a gépeiben, nagy technológiai előrelépést téve ezzel.

A sortimat Handling Systems villamosmérnökei több okból is amellett döntöttek, hogy a Murrelektronik Cube67 termékével valósítják meg a decentralizált installációs megoldást. Fontos szempont volt, hogy a gépekben legtöbbször csak nagyon kevés hely van. Ilyenkor nagyon előnyösek a kompakt kialakítású Cube67-modulok. Az egyes M8- vagy M12-csatlakozók installáción belüli tetszőleges, a felhasználás céljától függő be- vagy kimenetként való programozásának köszönhetően a modulok multifunkcionalitásával további helyet spórol meg, és az installáció, valamint a költségek szempontjából is előnyösebb, mint a tisztán két be- ill. kimeneti modullal történő megoldás. A szelepszigetek rendszerbe való integrálása is gyorsan elvégezhető, anélkül, hogy külön terepibusz csatlakozásokat kellene létesíteni. Az egy kábeles technológia – a Cube67-nél egy rendszerkábelen át történik az adatátvitel és az áramellátás – csökkenti a helyigényt a kábelcsatornákban és leegyszerűsíti az installációs munkát.

Cube

Rövid átállási idők

Mivel a sortimat Handling Systems tálcarakodói és raklapozói nagyon rugalmas egyedi megoldásokkal dolgoznak és például különböző megfogókkal vannak felszerelve, a cég arra is ügyel, hogy az átállási idők rövidek legyenek. Ehhez nagy segítséget nyújt a Cube67 „Machine Option Management (MOM)“ rendszere, mert hozzájárul, hogy a szerszámcserét követően a gép a lehető legrövidebb időn belül ismét dolgozzon. A MOM rendszerrel a hardver és a szoftver konfigurálása egy szabványosított maximális konfiguráció alapján történik. Üzem közben aztán adott pillanatban csak aktiválni kell a szükséges modulokat. A sortimat Handling Systems a Cube67 segítségével megelőzi a nem tervezett gépleállásokat: a gyors hibakereséshez kihasználják a Cube67 sokrétű diagnosztikai lehetőségeit a vezérlésen keresztül (HMI kijelzés), valamint a terepen (az adott csatlakozónál található LED).

További fontos ok a Cube-rendszer alkalmazása mellett a rendkívül nagy variációs lehetőség a különböző modulokkal. Mindegy, hogy milyen követelményeket kell teljesíteniük a villamosmérnököknek a decentrális installációs koncepciójukban, kifejezetten nagy a valószínűsége, hogy találnak hozzá a Murrelektroniknál egy standard modult és ezzel együtt egy gyorsan megvalósítható megoldást. Mivel kiváló az együttműködés a Murrelektronikkal, a termékek minősége első osztályú és a szerviz megbízhatóan működik, a sortimat Handling Systems a Cube alkalmazásával rugalmasan tud reagálni a megváltozott piaci követelményekre is.

Eco-Rail-2

Az Eco-Rail-2 sorozat tápegységei a gép- és kapcsolószekrény gyártó vállalatoknak lehetőséget adnak, hogy rugalmasan és gazdaságosan lássák el energiával a fogyasztókat. Alapvető funkciókat, így számos alkalmazáshoz optimális ár-érték-arányú megoldást biztosítanak. Az áramellátás piacán folyamatosan nőnek a követelmények. A hatásfoknak maximálisnak, a teljesítőképességnek pedig magas hőmérsékleten is állandónak kell lennie. Fontosak a diagnosztikai és kommunikációs lehetőségek is, mivel az elemeket fölérendelt hálózatokba építik be és Ipar-4.0 alkalmazások részei lesznek majd. A Murrelektronik nagy teljesítményű, jövőbe mutató megoldásokat kínál ezekre a követelményekre. A Murrelektronik Eco-Rail-2 sorozat tápegységei ilyen felhasználásra készültek. Az áramellátó rendszerek minden alapkövetelményét bravúrosan teljesítik és segítenek kézben tartani a kapcsolószekrényhez kapcsolódó költségeket. A sorozat 1,3 és 10 A között öt különböző áramerősséget biztosító készülékével változatos megoldásokat nyújt. A készülékek kimeneti feszültsége 23-28 V között beállítható. Így a tápkábel hosszától függetlenül a megfelelő feszültséggel lehet ellátni a fogyasztókat. Két tápegység sorba kapcsolásával a kimeneti feszültség 48 V-ra növelhető. Az Eco-Rail-2 0°C és 55°C közötti hőmérséklettartományban megbízhatóan működik és így széleskörű alkalmazási területet fed le. Egy kézmozdulattal beszerelhető a tartósínbe. A csavarszorítókat a készülék elején úgy helyeztük el, hogy a kábelek gyorsan csatlakoztathatók. Az UL-tanúsítványokkal az egész világon használhatók. 

www.murrelektronik.hu

Hirdetés

További cikkek a témában