Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Melior Laser – A fejlődés kulcsa a fémiparban

A fémipari gyártó vállalatok jellemzője, hogy életük és fejlődésük bizonyos szakaszában a továbblépés igénye szervezeti, szakmai és műszaki változásokat követel. A folyamatos útkeresés és törekvés felszínre hoz olyan feladatokat és kérdéseket, amelyek óhatatlanul is a fejlődés irányába mutatnak. Lendvai László mesélt nekünk arról, hogy működik mindez az idén 15 éves fennállását ünneplő a Melior Laser Kft. esetében.

A Melior Laser Kft. 2018-ra újabb szakaszába ért szakmai fejlődésének. Az előrelépés alapjául szükséges technológiai feltételek, amivel a létrehozott termékek magasabb műszaki nívót tudnak képviselni, már évek óta a szakma rendelkezésére állnak. Ahhoz azonban, hogy egy gyártó tevékenysége túlmutasson az egyszerű fémtömegcikk gyártáson, a gépi háttér, műszaki beruházások nem elegendők. Egy termelő cég számára a legfőbb érték a szakmában eltöltött idő és a munkatársak évek alatt összegyűlt tapasztalata, ami a Melior Laser Kft. számára is rendkívüli értékkel bír.

Melior Laser

Ugyanígy jelentős hozzáadott értéket képviselnek maguk a termékek is, amelyek technológiai kihívásain keresztül még elmélyültebb szakmai tapasztatot, vagy összetettségük révén, komplexebb tudást hoznak a cég életébe. Napjainkban a technológiai kihívásokat a legmagasabb szintű követelményeknek megfelelő rozsdamentes lemezalkatrész egységek gyártása jelenti. Ezek az alkatrészek 2018-ban a Melior Laser cégjelzésével ellátott csomagolásokban a világ minden földrészére eljutnak.

Ma a versenytársaktól való megkülönböztetés egyik lehetséges iránya, hogy a megszerzett tapasztalatot kivételes rozsdamentes lemezalkatrész egységek gyártásában kamatoztatjuk. Ezen fejlődési irány feladatai kisszériás – évente max. 200-300 darabszámos – kiemelt, exkluzív követelményeknek is megfelelő alkatrészegységek, amelyeknél a dekoratív külső alapfeltétel. Itt a kifogástalan lézervágott élek, nyom nélküli hajlítások, elszíneződés mentes hegesztések, szűk tűrésmezővel rendelkező forgácsolt, mart felületek, hibamentes, karcmentes egyedi csiszolási képpel rendelkező külső felületek előállítása szükséges. Ezen folyamatok rendszerszintű kivitelezése magas minőségi színvonal mellett kiemelkedő teljesítménynek számít a lemezalkatrész gyártás iparágon belül, aminek kevesen képesek megfelelni a piacon.

Melior Laser

A Melior Laser Kft-nél a komplex lemezmegmunkálás a következő technológiai sor alkalmazása során valósul meg: lézervágás vagy stancolás, élhajlítás, hegesztés, kötőelem sajtolás, szegecselés, forgácsolás, csiszolás és felületkezelés (porfestés vagy galvanikus horganyzás). Ezek megkomponált sorrendje eredményezi azt a folyamatot,  amely már nem pusztán fémtömegcikkek gyártását, hanem lemezösszeállítások, egységek összetett előállítását képes megvalósítani.

Az összetett megmunkálással foglalkozó vállalatoknak érdemes megvizsgálniuk, hogy melyik az a sorozatnagyság, amely biztonsággal megvalósítható, gazdaságos, kapacitásigénye rendelkezésre áll, valamint a határidők tekintetében is  kielégítő a megrendelő és a gyártó számára egyaránt. Ezek ma az Ipar 4.0 gyártási folyamatoknak megfelelő törekvések.

A komplexitásuk révén előrelépést jelentő termékek gyártása tehát nem csak technikai kérdés. A műszaki háttér és munkaerő megléte mellett a szervezeti és minőségügyi feltételek, a folyamatok  optimalizálása illetve fejlesztése hozott sikert a Melior Laser esetében is. A cég minőségügyi rendszere pedig kiváló alap ahhoz, hogy a termelés teljes keresztmetszetét továbbra is áthassa a színvonalemelkedés.

www.meliorlaser.hu

Hirdetés

További cikkek a témában