Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A Meusburger F-szerszámlapok számos előnyt biztosítanak a fröccsszerszám gyártásban

A Meusburger F-szerszámlapok kiváló alapot adnak a fröccsszerszámoknak.

A vezető- és csavarfuratokkal ellátott szerszámlapok 96 x 96 mm mérettől 996 x 1196 mm méretig azonnal raktárról szállíthatóak. A Meusburger egy másik előnye a 29 anyagminőséget átfogó kínálata. A keresztirányban furatolt szerszámházak szinte négyzetes helykihasználásukkal sok esetben alternatívát jelentenek a következő szerszámméretre váltás helyett.

Három kemence 240 tonna acélhoz

Az acél előállításánál a különböző megmunkálási folyamatok során – pl. az egyenetlen hőmérsékleti behatásoktól – feszültségek lépnek fel az anyagban. A Meusburgernál a bejövő áru ellenőrzés után minden acéllapon a három kemence egyikében 24 órán át feszültségcsökkentő hőkezelést végeznek. Biztosítva így a legjobb feltételeket a vetemedésszegény továbbfeldolgozáshoz. A Meusburger három kemencéjének napi összkapacitása 240 tonna.

Feszültségcsökkentés

A feszültségcsökkentő hőkezelés során az anyagban fellépő feszültségek minimumra lesznek csökkentve, anélkül, hogy annak szerkezete vagy szilárdsága megváltozna. Ez a továbbfeldolgozásnál jelentős előnyöket biztosít. Amennyiben lennének még feszültségek az anyagban akkor azok pl. a fűrészelésnél vagy marásnál az anyag megvetemedésével megmutatkoznának. A feszültségcsökkentő hőkezelésnél fontos a lapok lassú és egyenletes hevítése és a 6 órán át tartó hőtartása. Így biztosított, hogy a vastag szerszámlapok is egészen a magig áthevüljenek.

14 óra lehűtés

Az optimális továbbfeldolgozás előfeltétele a 14 órás, lassú és egyenletes lehűtés, amely már a kemencében megkezdődik. A lapok óránként kb. 35°C-al hűlnek le. Egy gyorsabb lehűtésnél ismét feszültségek léphetnének fel vagy akár megrepedezhetne az anyag.

Fröccsöntő szerszámházak Meusburger furatképpel

Az egyszerű és kézenfekvő ötletek azok, melyek nagy változásokat hoznak. A Meusburger munkájának középpontjában mindig az ügyfél áll. A szisztematikusan felépített furatkép a legkisebb szárszámháztól a legnagyobbig teljes folytonosságot kínál.

A hűtőfuratok kialakítása a vezető- és csavarfurat között minden szerszámház méretnél lehetséges. A távolság a szerszámlap szélétől vezetőfurat átmérőnként azonos marad. A szabványosított furatkép minden Meusburger formalapnál, valamint a csúszkás szerszámháznál és cserebetétes szerszámház egyaránt ugyanazon az elven alapul, így az ügyfeleknek számos előnyt nyújt.

Formalapok bontónyílással és beállító éllel

Az első pillantásra apróságnak tűnő, de jobban megnézve rendkívül hasznosnak bizonyuló bontónyílások a 20 mm vezetőfurat átmérőtől felfelé minden formalapon szabványosan megtalálhatóak. A kizárólag a Meusburgernél szabványosan gyártott bontónyílások a formalapok sarkain megkönnyítik a lapok szerelését és a szerszám osztósíkon történő megbontását. Jelentősen megkönnyítve a szerszámkészítők munkáját.

A gyors és egyszerű beállítást a formalapokon elhelyezett beállító élek biztosítják, melyek nagy pontossággal a vezetőfuratokkal egy felfogásban készülnek.

Rögzítőfuratok

Egy rendkívül egyszerű, de zseniális megoldás. Az F 70 távtartó lécek rögzítőfuratokkal készülnek, így a szerszám szétszerelésénél egyszerűen a felfogólappal együtt távolíthatóak el. Ezáltal a karbantartás során gyorsan elérhetővé válik a teljes kidobócsomag. Az összeszerelésnél a lécek a felfogólappal együtt kerülnek beszerelésre. Jelentős időmegtakarítást garantálva.

Forgalom 2017: 291 millió euró

Katalógus termékek: 86.000 – szállítási készenlét 97 %

Termékek: Szabványosított alkatrészek és műhelyfelszerelés termékek a szerszámkészítéshez és gépgyártáshoz; forrócsatornás és szabályozó rendszereket

Ügyfelek: Világszerte több mint 18.500

Értékesítési kirendeltségek: India, Kína, Törökország, USA és Mexikó

Alkalmazottak: 1.550

A Meusburger Group

A Meusburger cégcsoport a minőségi szabványosított alkatrészek, forrócsatornás és szabályozó rendszerek, valamint válogatott műhelyfelszerelési termékek vezető nemzetközi gyártója. Világszerte több mint 18.500 ügyfél használja a szabványosítás nyújtotta előnyöket és profitál az acélmegmunkálásban szerzett több mint 50 éves tapasztalatunkból. A Meusburger cégcsoport termékei állandó szállítási készenlétével a szerszámkészítés és gépgyártás megbízható globális partnere.

www.meusburger.com

Hirdetés

További cikkek a témában