Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

OHRA-Mozgó alvázra szerelt karos állványok

Széles választékkal rendelkező raktárának bővítése és korszerűsítése keretében a magyar Greenteam vállalat a Nypan testvérvállalatával együttműködve mozgó alvázra szerelt OHRA karos állványokkal modernizálta raktári technológiáját.

A hét állványsorból álló rendszerben, tíz szinten több, mint 140 féle konyhai munkalap tárolható, egészen kis helyen. A mozgatható állványokkal a Greenteam adott alapterületen nemcsak több árut tud tárolni, hanem a távvezérelhető alvázaknak köszönhetően sokkal gyorsabban fér hozzá a tárolt árukhoz.

A Greenteam már a korszerűsítés előtt is használt mozgatható állványrendszert legfeljebb 4100 mm hosszú munkalapok tárolására. Ezek az állványok azonban még saját készítésű kézzel mozgatható állványok voltak. A rendszert le kellett cserélni egy korszerű meghajtó- és vezérlőtechnikával ellátott új megoldásra. A Greenteam, illetve a Nypan az OHRA megoldását választotta. A németországi Kerpenben székelő vállalat már korábbi közös projektjeikben is nagy rugalmasságról tett tanúságot.

Az új konyha pult raktár hét állványsorból áll. Minden sor 6600 mm magas, 3300 mm hosszú és négy tartóból áll, amelyekbe igény szerint rugalmasan kilenc kar akasztható be. Így összesen tíz tárolószinttel rendelkezik– a legalsó a tartólábak szintje. A szélső sorok egyoldalasak és a padlóhoz vannak rögzítve, a többi sor pedig a padlóra fektetett síneken gördülő állványkocsikon mozgatható. Az állványkocsik a rájuk szerelt állványokkal szorosan egymás mellett állnak. Ha szükség van egy árura valamelyik szintről, a kocsik szétjárnak és megnyitják a kívánt folyosót. A kocsik a targoncáról távvezérelhetők, és igény esetén kézzel is mozgathatóak. Ilyen rendszerrel maximális helykihasználás érhető el, amely jelen esetben a meglévőtárolási kapacitása közel 100 százaléka.

A mozgó alvázas rendszer mellett, az ügyfél a már meglévő OHRA karos állványainak magasságát 1040mm-el megnövelte, így további tároló szintekkel tudta bővíteni állványait.

Az új technológia átláthatóbbá és rendezettebbé teszi a raktár üzemeltetését. A munkalapok be- és kirakása jelentősen felgyorsult, és a kezelési folyamatok is javultak.

OHRA

A Greenteam/Nypan vállalatról

A Greenteam Kft 1991-ben alakult Greenteam Timber Kft. néven. 1993 óta a Weinig-csoport képviselője Magyarországon; 1994 óta értékesít Jowa ragasztókat. Manapság elsősorban Jowa ragasztók nagykereskedelmével és a Weinig cég fafeldolgozó gépeinek értékesítésével foglalkozik.

A Nypan 1998-ban alakult, és azóta asztalosipari termékek és bútortartozékok vezető kereskedőjévé fejlődött a térségben. A vállalat célja a vevők nyersanyag- és alkatrészszükségleteinek a lehető legnagyobb választékkal való kielégítése. Ebben a szellemben fejlődik folyamatosan a vállalat szombathelyi üzeme is, ahol két műszakban dolgoznak a vállalat korszerű lapszabász és CNC gépei. 

Az OHRA cégről

Az OHRA Regalanlagen GmbH cég székhelye a Köln közelében levő Kerpen városában van, a cég többek között az építőanyag- és a fémkereskedelem, valamint a faipar számára kínál raktár- és állványrendszereket. Az OHRA, az európai piacvezető és a karos állványok specialistája, kifejlesztette többek között az önbiztosító, beakasztható konzolos kart, amely ma minden karos állványrendszer mércéje. Ez ütődések esetén kitér, így nem okoz kárt a tárolt árucikkekben. Az OHRA állványrendszereihez kizárólag kiváló minőségű, tömör falú, melegen hengerelt, szabványos szerkezeti acélt használ. Ma az OHRA, a raktározás és az anyagmozgatás kiválasztott beszállítóihoz fűződő tartós üzlettársi viszonyok keretében, a karos és a palettás állványrendszerek teljes rendszermegoldásait kínálja, igény szerint fővállalkozóként is. Ehhez tartoznak az állványkezelő készülékekkel, komissiózó állomásokkal, szabadon konfigurálható raktárkezelő szoftverrel és anyagáramlás-számlálókkal felszerelt automatizált megoldások is. Az OHRA cég13 európai országban saját értékesítési irodákkal rendelkezik.

www.ohra.hu

További cikkek a témában