Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

EuroBLECH – Öt lézer és két automatizálási megoldás a Mazaktól

A Yamazaki Mazak öt csúcstechnológiás lézervágógépet és két automatizálási megoldást visz a 2018-as EuroBLECH-re.

Kiállított gépeink közül kiemelkedik az OPTIPLEX 3015 6kW DDL (Direkt Dióda Lézer) új modellje, egy nagy sebességű és nagy pontosságú gép, ami szintlépést jelent a vágási teljesítményben. –tudjuk meg a Mazaktól.

Az OPTIPLEX 3015 erős, 6kW-os DDL rezonátorral van felszerelve, ideális közepes és vastag fémlemezek vágására. A rezonátor – kategóriájában a legfejlettebbként – rozsdamentes acél és alumínium gyors vágását teszi lehetővé és több, mint 15 százalékkal gyorsabb, mint a hasonló szintű 6kW-os Fiber. Ez a hatékony gép az OPTIPLEX 4020 sorozat részeként is elérhető.

Kiemelendő, hogy az új DDL gép stabil vágást biztosít mind vékony, mind vastag anyagok esetében, köszönhetően a Sugár Átmérő Vezérlés, Intelligens Megfigyelő Funkciók (IMF) és Intelligens Beállítási Funkciók (ISF) alkalmazásának – mindezek együttesen páratlan termelékenységet tesznek lehetővé, ami kb 15 százalékkal jobb a 4kW-os gépekhez képest.

Ezen kívül a DDL a vágási minőség legmagasabb szintjét biztosítja, különösen vastag lágyacélok esetében, nagy vágási hatékonyságot, sima vágási éleket létrehozva. A DDL multi kontroll vágófejjel és új MAZATROL PreviewG-vel van felszerelve.

A DDL mellett az új FG-220 DDL 4kW, a Mazak népszerű csővágó gépeinek új Direkt Dióda Lézer verziója is kiállításra kerül. Az új gépet maximális termelékenységre tervezték, felhasználva a nagy sebességgel történő megközelítést beszúráskor, hogy mind vékony, mind középvastag anyagok esetében a vágási sebességek akár 20 százalékkal is javuljanak a CO2 lézerekhez képest.

Az új FG-220 DDL képes erősen tükröződő anyagok, mint réz és sárgaréz vágására és ideális hosszú szerkezeti anyagok, mint kör, négyzet és háromszög keresztmetszetű csövek, H, I és L profilú szerelvények vágásához.

Az FG-220 DDL maximális megmunkálási kényelemre lett tervezve, olyan tulajdonságokkal, mint Gyors Program Újraindítás és csökkentett működési költségek a kisebb rezonátorának, a hűtőegység csökkentett energiafelhasználásának és annak köszönhetően, hogy nincs szükség lézergázra. A lézergép Mazak FX CNC-vel van felszerelve.

Szintén helyet kap a standon egy 10kW-os és 8W-os OPTIPLEX FIBER III lézer verzió is. A 8kW-os Mazak Smart Cell automatizálási rendszerrel lesz felszerelve, kiegészítve a Mazak lézer portfólióját.

A Smart Cell rendszer kis alapterülettel és kompakt elrendezéssel, valamint ergonomikus dizájnnal rendelkezik, könnyebben hozzáférhetővé és kezelhetővé téve a megmunkálást. Az automatizációs cella offline is programozható, és működés közben részletes jelentést ad a termelési állapotról és működésről, automatikus alkatrész szétválás érzékelést és dinamikus kinematikát nyújt tömeg számítás és sebesség optimalizálás céljából.

A Smart Cell Ipar 4.0 megoldást kínál a lézer felhasználóknak és nyitott felületével támogatja a további rendszerbővítést, robot megoldási opció mellett.

EuroBLECH

A stand utolsó gépe egy 6kW-os OPTIPLEX NEXUS 3015 FIBER, Fasani CST automatizációs rendszerrel felszerelve. A 3015 FIBER nagyobb termelékenységet nyújt rozsdamentes acél és alumínium vágása esetén, valamint vastagabb lágyacélok nitrogén vágására is alkalmas. A gép ellenőrző és vezérlő funkciók sorával van felszerelve, ami javítja a termelékenységet és a vágási minőséget, stabil sugárnyaláb vágással vékony-vastag nyaláb átmérő szabályozással; optimalizált vágás az Intelligens Megfigyelő Funcióval és csökkentett beállítási idők az Intelligens Beállítási Funkciókkal.

A gép CST automatizációs rendszerrel felszerelt, ami egy, a lézer pad fölé szerelt tornyot tartalmaz, maximum 13 különálló fiókkal a nyersanyag betöltéshez és kész munkadarabok kirakodásához. Az automatizációs rendszer tapadókorongos megfogórendszert alkalmaz a munkadarabok betöltéséhez és kirakodásához 3,000 kg-os fiókonkénti maximális kapacitással.

Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak Laser Business Europe Igazgatója azt mondta: “Az EuroBLECH kimagasló színvonalú lézer kiállítás Európában és mi büszkék vagyunk, hogy új gépeink és felszereléseink sorát állíthatjuk ki a hannoveri vásárra. Idei központi témánk a gyorsaság, kifejezetten új technológia, mint az OPTIPLEX DDL erős 6kW-os rezonátorával és a lézervágási technológiák és automatizálási megoldások kombinálásának lehetősége, ami a termelékenységet új szintre emelő integrált vágást és gépkezelési megoldásokat biztosít.”

www.mazakeu.hu/euroblech

Hirdetés

További cikkek a témában