Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Sandvik Coromant – Edzett alkatrészek esztergálásához

A Sandvik Coromant mostantól teljes kínálattal rendelkezik az edzett alkatrészek esztergálásához.

A Sandvik Coromant két új minőséget készül bevezetni edzett alkatrészek megszakított esztergálási műveleteihez: CB7125 és CB7135. A már meglévő CB7105 és CB7115 minőségeket kiegészítve a 2018 októberétől elérhető minőségek teljessé teszik a vállalat kínálatát edzett alkatrészek esztergálásához.

A Sandvik Coromant legújabb minőségeivel közepesen és erősen megszakított forgácsolás végezhető, és eltávolítható az edzett réteg (legfeljebb 2 mm-es fogásmélység) betétben és indukciósan edzett acél alkatrészek esetén tipikusan autóipari alkalmazásokban. A CB7125 és a CB7135 itt hosszabb és kiszámíthatóbb éltartamot, jó felületi minőséget és következetes méretbeli tűréseket kínálnak.

„Mindenkinek érdemes ezeket a CBN-minőségeket választani, aki erőátviteli és egyéb edzetten esztergált alkatrészekkel dolgozik”, mondta el Torbjörn Ågren, a Sandvik Coromant általános esztergálási termékmenedzsere. „Nem utolsósorban azért, mert a nagyobb sebességek, a nagyobb élbiztonság és a konzisztens éltartam alacsonyabb darabonkénti költséget eredményeznek. Ez különösen igaz egyfogásos stratégiák esetén (egy fogás nagyobb forgácsvastagsággal) nagy sebességeken.”

A CB7125 és a CB7135 58–62 HRC keménységű acélok esztergálásához optimalizáltak. A közepesen megszakított forgácsoláshoz tervezett CB7125 olyan új PVD-bevonattal rendelkezik, amely fokozott ellenálló képességet biztosít kopással és töréssel szemben a hosszabb éltartam érdekében. Ez a közepes CBN-tartalmú minőség ideális tengelybordák és élletört olajfuratokkal vagy zsebekkel rendelkező tengelyek esztergálásához. A további alkalmazások közé tartozik a fogaskerekek homlokmegmunkálása, a tányérkerekek edzett és lágy fázisú esztergálása és az edzett rétegek eltávolítása.

A CB7135 minőség célterülete a fogaskerekek és élletörés nélküli reteszhornyokkal vagy zsebekkel rendelkező tengelyek hosszirányú esztergálása, valamint az olyan CV-csatlakozások, mint a belső/külső golyópályás agy és a golyókosár. A nagy CBN-tartalomnak köszönhetően ez a minőség magas fokú töréssel szembeni ellenálló képességet és kiszámítható megmunkálási eredményeket kínál.

A T-Max P, CoroTurn 107 és CoroTurn TR szerszámrendszerekhez elérhető új minőségek negatív és pozitív alapformákban is kaphatók különféle élelőkészítésekkel. Forgácsolásiadat-ajánlások az adott alkalmazástól függően a CB7125 minőséghez: 100–200 m/perc (328–656 ft/perc) forgácsolási sebesség és 0,05–0,45 mm/ford (0,002–0,018 col/ford) előtolási sebesség; illetve a CB7135 minőséghez: 80–160 m/perc (262–525 ft/perc) forgácsolási sebesség és 0,05–0,4 mm/ford (0,002–0,016 col/ford) előtolási sebesség.

A CB7125 és a CB7135 bevezetésével a Sandvik Coromant most már teljes körű megoldást kínál az edzett alkatrészek esztergálására a már meglévő CB7105 és CB7115 minőségekkel együtt, amelyek folyamatos vagy enyhén megszakított forgácsolási műveletekhez ideálisak.

Sandvik Coromant

A Sandvik ipari vállalatcsoport részeként a Sandvik Coromant vezető szerepet tölt be szerszámgyártás, megmunkálási megoldások és szaktudás terén, melyek elősegítik a fémmegmunkáló iparág jelen és új korszakában is olyannyira nélkülözhetetlen ipari szabványok és innovációk létrejöttét. A továbbképzésben nyújtott támogatás, a jelentős K+F beruházások és a szoros partnerkapcsolatok elősegítik a megmunkálási technológiák fejlődését, mely változást hoz gyártás jövőjébe, meghatározza és ösztönzi azt. A Sandvik Coromant világszerte 3100 szabadalommal rendelkezik, több mint 7900 alkalmazottat foglalkoztat és 150 országban van jelen.

www.sandvik.coromant.com.

Hirdetés

További cikkek a témában