Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Az első Mercedes elektromos SUV

Szeptember 4-én Stockholmban leplezték le a Mercedes első elektromos SUV-ját, a Mercedes-Benz EQC 400 4Matic-ot.

A cég első, tisztán villanymotoros használatra tervezett modellje a cég EQ-almárkájának első képviselője, amely fontos lépés ahhoz, hogy a Mercedes is kivegye részét az elektromos autók piacából.

Az első, nagysorozatú gyártásra szánt, összkerékhajtású elektromos modell két tengelyét két külön aszinkron gép hajtja, az összteljesítményük 300 kW, azaz 408 lóerő. A gyártó hírei szerint így 4,9 másodperces gyorsulási idővel érhető el a 100 km/h sebesség.

Mercedes

A gyári adatok alapján az új modell 350 voltos Li-ion főakkumulátorral érkezik, ami 218 Ah leadására képes, ez hozzávetőlegesen 76 kWh energia tárolására teszi alkalmassá. A gyártó kiemelte továbbá, hogy egyenáramú gyorstöltő segítségével 110 kW töltőteljesítménnyel 40 perc alatt tölthető az akkucsomag 10-ről 80%-ra. Az egy feltöltéssel megtehető hatótáv becslések szerint 320 km, ami nem nevezhető igazi unikalitásnak az elektromos autók piacán. A modell sikeres bevezetéséhez minden bizonnyal szükség lesz még olyan egyedi hozzáadott értékre a márkahűségen kívül, amely lehetőséget ad arra, hogy felvegyék a versenyt a dinamikusan fejlődő piac további résztvevőivel. Az elektromos modell Norvégiában már előrendelhető, a gyártás Brémában jövőre indul.

(Forrás és képek: Mercedes)

Hirdetés

További cikkek a témában