Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Az ABB az első 10 között a “Change the World” listán

A Fortune magazin az ABB-t a 8. helyre sorolja azon vezető vállalatok között, amelyek „hozzájárulnak a bolygónk előtt álló kihívások és a társadalmi problémák megoldásához”- elismerve ezzel az ABB-nek az elektromos járművek villámtöltési megoldásainak terén meglévő globális vezető szerepét.

 

Az ABB-t a 8. helyre rangsorolták a Fortune magazin „Change the World” („Változtasd meg a világot”) listáján. Az előkelő helyezés a vállalat azon sikeres törekvéseit díjazza, amelyekkel a vállalat felgyorsítja a tiszta energiára és az elektromos hajtású járművekre alapozott közlekedés térnyerését. A Fortune magazin szerint a ranglistával azokat a vállalatokat kívánják kitüntetni, „amelyek fő üzleti stratégiájuk által meghatározott tevékenységeikkel pozitív társadalmi hatásokat tudtak kiváltani”.

Azzal, hogy a Fortune magazin az évente összeállított, most negyedik alkalommal kiadott listáján az ABB-t beválasztotta a legjobb 10 közé, az ABB bekerült a legrangosabb vállalatok csoportjába. A kitüntetettek között találjuk többek között a Merck gyógyszergyártót, amely azzal érdemelte ki az elismerést, hogy ez évben a cég életmentő szérumát sikerrel alkalmazták Ebola vírus ellen a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A magazin elismerte a Reliance Jio kimagasló eredményeit is. A távközlési szolgáltatóként működő Reliance Jio kevesebb mint két év alatt megoldotta, hogy szélessávú internethálózatot építsen ki és az okostelefonokhoz “digitális oxigént” biztosítson több mint 200 millió indiai előfizető számára.

A cég vezérigazgatója, Ulrich Spiesshofer szerint a vállalatnak a Fortune magazin listáján elért előkelő helyezésével az ABB vezető szerepét, valamint az e-mobilitás melletti elkötelezettségét ismerik el, amely függetleníti a globális gazdasági fejlődést a klímaváltozástól.

„Az ABB olyan fejlődés mellett kötelezi el magát, amely segítségével úgy működtethetjük tovább a világot, hogy közben nem kell végleg kimerítenünk a Föld véges természeti erőforrásait,” – nyilatkozta Spiesshofer.

Az ABB, amelynek e-mobilitási portfóliójában vonatok, buszok és hajók töltési és energetikai megoldásai találhatók, olyan villámtöltőket fejlesztett ki autókhoz, amelyekkel 8 perc alatt 200 kilométernyi hatótávolságot biztosító szintre tölthetők fel a járművek akkumulátorai.

A Fortune magazin szerint: „Az elektromos járművek térnyerésével párhuzamosan, a cég több mint 7000 villámtöltő állomást telepített világszerte, amelyeknek köszönhetően az elmúlt 7 évben közel 2 millió gallon benzint lehetett megtakarítani globális szinten. A töltésre szakosodott üzletág 2015 óta kétszámjegyű éves növekedést ér el. Az ABB az egyik jelentős projektje keretében az Electrify America-val közösen jövőre több száz töltőállomást épít ki USA-szerte.”

A Fortune magazin a „Change the World” listájának összeállításakor kritériumként azt vizsgálja, hogy a vállalat technológiáiban milyen szintű az innováció, illetve a pozitív társadalmi hatásokat kiváltó tevékenysége miként segíti a cég nyereségességét és a részvényesi érték növekedését.

www.abb.com

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában