Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Mazak megoldás növekvő igényű munkadarabokhoz

A Yamazaki Mazak QUICK TURN 350MB és QT-COMPACT 300MSY eszterga központjait kifejezetten a nagy igénybevételű munkadarab megmunkálásokra tervezték.

A QUICK TURN 350MB egy erőteljes eszterga gép, mely maró funkcióval és piacvezető SmoothG  típusú CNC vezérlővel rendelkezik. A 2017-es EMO kiállításon debütált gép az új SMOOTH Mill Drive funkcióval valamint egy integrált főorsóval is rendelkezik a nagyobb pontosság és teljesítmény érdekében. Az új SMOOTH Mill Drive egy a revolverfejen belül lévő 5000-es fordulatú maróorsó, melyet egy orsó motor hajt 95 Nm forgatónyomatékkal, ezzel segítve a hatékonyabb marást. A 12 állású revolverfej VDI típusú vagy Bolt-on típusú szerszámtartóval is választható.

A QUICK TURN 350MB többféle megmunkáló funkcióval rendelkezik, többek között horony marással, fogaskerékmarással, lefejtéssel és szabad felület megmunkálással. Az NC szegnyereg programozott pozicionálást és 0,1 kN mértékű tolóerő választást tesz lehetővé. Az alacsony tolóerő mód gondoskodik a vékonyabb, kisebb átmérőjű munkadarabok pontos megmunkálásáról.

A belépő szintű QT-COMPACT 300MSY, mely kategóriáján belül páratlan teljesítményt és specifikációkat kínál, Y tengellyel és ellenorsóval is rendelkezik. A gép egy  12 pozíciós nagy sebességű szerszámváltásra alkalmas revolverfejet valamint egy maró orsót tartalmaz, mely a Mazak Mill Holder II hajtott szerszámozásnak köszönhetően eléri a 4500-as percenkénti fordulatszámot. Az integrált főorsó páratlan pontosságot és termelékenységet biztosít a versenytársak szíjjal hajtott orsóihoz képest.

A gép SmoothC vezérlővel rendelkezik, és olyan új funkciókkal bír mint a két irányú horony és Intelligens Zsebmarás. Az összes tengelyen hengergörgős lineáris vezetékek biztosítják a hatékony megmunkálásoz szükséges nagy merevséget.

www.mazakeu.hu

Hirdetés

További cikkek a témában