Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

GAMMA ANALCONT Ipari Folyamat műszergyártó Kft.

 „Innovatív víztartósítási, és biológiai szennyezettség mentesítési eljárás kutatása, és az egyedi kavitációs berendezések kifejlesztése a technológiai vizek, ivóvizek és hajók ballasztvizek tisztításainak érdekében címmel, a Gamma Analcont Kft. 260.203.253.- Ft hazai forrásból finanszírozott vissza nem térítendő támogatás nyert az „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című KFI_16 pályázati kiíráson.

A Gamma Analcont Kft. működési területe a műszergyártáson kívül egyedi fémszerkezetek előállítása.

A fejlesztés – tervezés, szerviz, karbantartási és kivitelezési tevékenység mellett a cég akkreditált hidrológiai laboratóriumot is működtet áramlásmérés, nyomásmérő- és hőmérsékletmérő eszközök kalibrálására, illetve hitelesítésére. Főbb partnereink a MOL Nyrt., az FGSZ Zrt. a Víz- és Csatornázási Művek illetve DMRV Zrt. Ipari létesítmények műszerezési, villamos és gépészeti szerelési munkáiban veszünk részt.

Most elnyert pályázatunkban olyan, a kavitációs jelenség hasznosítható folyamata mellett a biocid technológia segítségét igénybe véve berendezéseket fejlesztünk, melyek alkalmasak lehetnek:

– Technológiai vizek tisztítása: A gyártási folyamat során használt víz, mely levegőtől el nem zárt, de nem megújuló vizet használ fel hűtésre, mosásra, öblítésre, 1-2 napos használat után cserére szorul. Ennek oka a vízben felszaporuló baktériumok, gombák állagrontása, szag kibocsátása, és a gyártásra nézve szennyezők bevitele. Tervezett berendezésünk erre ad megoldást a gumiipar, textilipar, papíripar és élelmiszeripar számára.

– Hajózás – ballasztvizek tisztítása: a tengerjáró hajók a ballasztvizet a kiindulási ponton veszik fel, és a célállomás kikötőjében beleengedik a tengerbe. Ezzel a kiindulási kikötő élőlényeit is átszállítja a célállomás kikötőjébe, és ezzel a hazai fajokat kiszorító invazív fajokkal terheli a célállomás kikötőjének vizét. Az általunk fejlesztett eljárás hajók ballaszt raktereibe történő telepítésével ez a probléma megoldódik, és a kiáramló vizek már nem lesznek szennyezettek.

– Ivóvíz tisztítása: az ivóvizek tárolásánál is komoly probléma a romlás. Nagyon fontos ezért, hogy a már ivóvíz minőségű tárolt vizek állagát meg tudjuk védeni, és az esetleges fertőzöttséget, a kórokozók felszaporodását meg tudjuk szüntetni. Tervezett berendezésünk ezen is segít.

A projekt azonosítószáma: KFI_16-1-2106-0344

A támogatás intenzitása: 68,42%

www.gammaanalcont.hu

Gamma

Hirdetés

További cikkek a témában