Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Arburg- A műanyagipar hazai találkozóhelye

Június 20-án tartotta az Arburg magyarországi képviselete szokásos idei juniálisát. Ebben az évben a többkomponensű fröccsöntés, illetve az LSR feldolgozása állt a középpontban.

Az érdeklődők a látványos szakmai előadásokat kiegészítve élő bemutatókon is megfigyelhették a fröccsöntés legújabb fejlesztéseit. Ilyen volt például a hidraulikus, kétkomponensű ALLROUNDER 570 S bemutatója, mely több mint 2200 kN záróerővel, illetve 400-as és 170-es méretű fröccsegységekkel rendelkezik. A berendezés egyetlen lépésben, utólagos megmunkálás, illetve szerelés nélkül állít elő „klasszikus” kemény-lágy kapcsolatú jégkaparókat. A szervo-elektromos indexegységgel felszerelt 1+1-szeres szerszámban készül a PA-ból előállított előfröccsölt darab, amelybe befecskendezik a folyékony szilikonból (LSR) készült tömítőcsőrt. A ciklusidő körülbelül 60 másodperc, a fröccsdarab súlya 62 gramm.

A hogy a cég egyik szekértője megfogalmazta: az ARBURG a műanyagipar több területén is úttörőnek számít. Ez így van a többkomponensű fröccsöntés, illetve az LSR-feldolgozás területén is. Nálunk nem csupán teljes körű technológiai megoldást, hanem nagy szaktudású szakértőket is talál, akik tanácsokkal állnak a szolgálatára. Akár hidraulikus, elektromos meghajtású technológiáról, horizontális vagy vertikális záróegységekről, illetve a forgó asztalok különböző verzióiról van szó – az ALLROUNDER berendezések a különböző fröccsegységeknek, illetve a megfelelő perifériáknak köszönhetően (mint például az LSR-továbbító rendszerek) rugalmasan, illetve az adott felhasználás területén hatékonyan működnek. Így tehát a különböző anyagok vagy színek kiváló minőségű műanyag alkatrészekké történő feldolgozása egyszerűen megoldható.

www.arburg.hu

Hirdetés

További cikkek a témában