Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

FANUC SR-3iA

A FANUC SCARA robotja a kisméretű robotok családját bővíti. Kis helyigénnyel rendelkezik, alacsony tömegű kialakítása pedig könnyű elhelyezést biztosít az üzemben.

Munkaterét tekintve a korábbi modelleknél nagyobb kinyúlással rendelkezik, függőleges mozgástartománya pedig szintén túlszárnyalja a hasonló robotokét. A 3 kg-os teherbírása a kategóriában kiemelkedő.

A robottal végezhető manipulációs feladatokat megkönnyíti, hogy a robotkar beépített levegő és áramellátással rendelkezik, így nincs szükség a kar mentén rögzített vezetékekre. Ezzel is biztosítható a maximális sebesség, amely a ciklusidők alacsonyan tartásához szükséges. A gyorsaság mellett a merev kialakítás megbízható ismétlési pontosságot is garantál a finom mozdulatok kivitelezéséhez.

Elektronikai alkatrészek, gyógyszeripari alkalmazások és egyéb pick-and-place feladatok kivitelezésére a FANUC új SCARA kialakítású robotja tökéletes választás.

Műszaki paraméterek:

vezérelt tengelyek száma: 4

ismétlési pontosság: ± 0.01 mm a rotációs tengelyek mentén és ± 0.004 mm a transzlációs tengelyen

tömeg: 19 kg

mozgástartomány: rotációs tengelyek – 284°, 290° és 720°, transzlációs tengely: 200 mm

maximális sebesség: rotációs tengelyek – 720°/s, 780°/s és 3000°/s, transzlációs tengely: 1800 mm/s.

Könnyen vezérelhető gyors mozdulatok

A SCARA robotok pont azokban az alkalmazásokban teljesítenek jól, amelyekben az emberek által biztosítható sebesség nem elégséges, illetve nincs szükség az emberi kéz ügyességére a munkadarabok mozgatásához. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az emberek nem vehetik ki részüket a közös munkából: a programozáson keresztül ugyanúgy az emberek irányítanak. Az SR-3iA robotokat az új R-30iB Compact Plus kontrollerrel rendelhetik az ügyfelek, amely egy kis helyigényű vezérlő. A programozást webalapú szoftverek segítségével is elvégezhetik, amelyek használatához nincs szükség külön dedikált eszközökre (így iPedant Touch-ra sem). Ezzel a könnyű kezelhetőség mellett szabadságot is biztosít a felhasználóknak az iRProgrammer.

A piaci igények hatására létrehozott új FANUC robotcsalád szükségességét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a nagyszámú ázsiai megrendelés és az egyre élénkülő európai kereslet. Az pedig, hogy a FANUC egy régi konstrukció felelevenítésével alkotta meg új termékét, jól mutatja azt, hogy a dinamikus ipari fejlődés, a digitalizáció és a kollaboratív robotok iránti igény mellett is szükségünk lehet a már ismert és bevált megoldásokra. A SCARA robotok reneszánsza pedig minden bizonnyal további lehetőségeket nyit meg a konstrukció alkalmazására a jövőben.

A SCARA robotok felépítése és alkalmazása az automatizálás területén jártas szakemberek számára nem ismeretlen. A mozgékony és kis helyigényű megoldással számos iparágban gyorsíthatjuk a termelést, a FANUC több évtizedes tapasztalata pedig garantálja, hogy nem csak gyors, de megbízható megoldást is jelent az új robotcsalád.

A SCARA robotok könnyen rögzíthetők, kis helyigényűek és igen sokféle szerelési feladatra alkalmasak.

www.fanuc.eu

 

Hirdetés

További cikkek a témában