Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Ipar Napjai beszámoló

Az idei IPAR NAPJAI-n 15 ország 315 kiállítója (ebből 51 külföldi cég) vonultatta fel a rendezvény teljes tematikáját lefedő termékeit, szolgáltatásait, mely 10%-os növekedést jelent a 2016-os kiállítást nézve. Hazánk legnagyobb ipari seregszemléjére, az előző rendezvényhez képest 22%-kal több látogató, összesen 12.227 szakember volt kíváncsi.

2018-ban is meghirdették a kiállítóknak a NAGYDÍJ versenyt, melyre azon cégek nyújtottak be pályázatokat, akik valamilyen újdonsággal, innovációs tartalommal rendelkező terméket, szolgáltatást, eljárást, technológiát tudnak kínálni ágazatukban, ipari szegmensükben. A beérkezett dokumentumokat egy szakértőkből álló zsűri bírálta el, a díjakat Dr. Takács János, a GTE elnöke adta

át a KRL Kontrol Kft., a Lasram Engineering Kft., a Stratasys GmbH, a KL-System Kft., a KLÜBER Austria

GmbH és az IVM Zrt. képviselőinek.

A megnyitó után kezdődött a már hagyományosnak mondható Ipar 4.0 konferencia, kibővített témakörökkel, neves külföldi és magyar előadókkal, az NGM és az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform szervezésében. Szintén a kiállítás kiemelt témaköréről, az IPAR 4.0-ról szóltak a Jungheinrich Hungária Kft. előadásai, ezúttal az intralogisztikához kapcsolódva „Automata raktári megoldások az üzemen belüli anyagmozgatásban” címmel. A VARINEX Zrt. prezentációin az alkotás jövőjét támogató széleskörű mérnöki szolgáltatások és az ipari 3D nyomtatási technológiák kerültek bemutatásra.

Ezúttal is élénk figyelem kísérte a TECHTOGETHER-t, a felsőfokú mérnökhallgatók versenyét, amelyre

rekordszámú nevezés érkezett: 8 felsőoktatási intézmény 18 csapata jelentkezett a versenyre. A győztes: az SZTE Airrari 1 csapata lett. 2. a BME Formula Racing Team, 3. a Szombathelyi Gépész.

A jövő évi ipari kiállítás-együttes, a MACH-TECH és az IPAR NAPJAI időpontja

2019. május 14-17., helyszíne a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont.

www.iparnapjai.hu

Hirdetés

További cikkek a témában