Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

Ericsson Ház avató

Átadták az Ericsson Magyarország kutatás-fejlesztés és innováció jegyében épült, új budapesti székházát. Az esemény alkalmából a cég stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel.

A vállalat 2000 munkavállalója közül több mint 1700 fő fog dolgozni a budapesti egyetemi városrész szívében, a Duna partján található hipermodern irodaházban. Az Ericsson Házban több mint 1400 fő munkája közvetlenül a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódik, a többiek a szolgáltatás, értékesítés és üzleti területeken dolgoznak majd.

A vállalat K+F központja az Ericsson globális K+F rendszerének része. Az új központ Magyarország egyik legkorszerűbb irodaépületeként többek között hipermodern kutató laboratóriumnak, az Ericsson innovációs központjának, az Ericsson Garázsnak is otthont ad.

A jeles esemény alkalmából a cég szándéknyilatkozatot írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) az oktatás, kutatás és innováció terén folytatott hosszú távú együttműködés kiterjesztéséről. A szándéknyilatkozat célja a stratégiai partnerségi platform erősítése, a BME és az Ericsson számára kölcsönösen előnyös konstrukció kialakítása az ismeretátadás és a kutatás-fejlesztés terén.

Az Ericsson Ház
A 24 000 négyzetméter alapterületű épület a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Parkjában található. Az Ericsson Ház környezettudatos megoldásai a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak is megfelelnek, az épület megkapta a LEED Gold környezettudatossági minősítést. Nemcsak a kész épületben, de az építkezés alatt is környezettudatos megoldásokat alkalmaztak: fenntartható helyszín, vízhatékonyság, energia és légkör, anyagok és erőforrások, beltéri környezetminőség, innováció és design terén egyaránt.

www.ericsson.com/hu

Hirdetés

További cikkek a témában