Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Polimer csapágyak repülőgépekhez

Öt nagy teljesítményű iglidur polimer hivatalosan is megfelel az USA Szövetségi Légügyi Hatósága (Federal Aviation Administration) repülőgépek belső terére vonatkozó tűzbiztonsági követelményeinek.

Az polimerből készült siklócsapágyak alkalmazási területei többek között az ülések, táblák és ajtók csapágyzási pontjai. A karbantartásmentes csapágyak könnyű, biztonságos és kenésmentes megoldást jelentenek. Az igus valamennyi termékéhez hasonlóan az iglidur siklócsapágyak mindenféle külső kenés nélkül működnek. A szilárd kenőanyagok egyenletesen oszlanak el az anyagban, ezáltal csendes és zökkenőmentes működést tesznek lehetővé. Ez számos előnnyel jár a felhasználó számára: először is a rendszeres újrakenéssel bonyolult karbantartási munkát és költséget takarítanak meg, másodsorban nincs szükség a plusz ráfordítást igénylő szerelési munkákra, és harmadsorban a komponensek mindig tiszták, amely nagyon fontos feltétel elsősorban a repülőgépek belsejében történő használat szempontjából.

A levegőben minden gramm számít

A fém csapágyakhoz képest az igus iglidur anyagból készült csapágyai akár hétszer könnyebbek, ami döntő fontosságú a repülőgépiparban, ahol minden megtakarított kilogramm közvetlenül megtérül a hatékonyságban vagy a hatótávolságban. Végül, de nem utolsósorban: ezek a csapágyak a fém csapágyaknál olcsóbbak, valamint korróziómentesek is. A fémből készült csapágyakkal ellentétben rugalmasabbak, ami nem csak leegyszerűsíti a beszerelésüket, de csökkenti a zajt is, és ellenállóvá teszi ezeket a polimer csapágyakat az ütésekkel és az élterhelésekkel szemben. Ez különösen nagy előnyt jelent kifejezetten az olyan alkalmazásokban, mint a lehajtható asztalok vagy a repülőgépülések. Az igus nagy teljesítményű műanyagainak köszönhetően a súlyból, a karbantartásból és az árból is lefaraghat.

www.igus.hu

Hirdetés

További cikkek a témában