Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Új igus e-chain kábelek a Fanuc robotokhoz

Az ipari robotok nagy gyártóüzemek területén történő hatékony használatához gyakran kell azokat a hetedik tengelyen egyenes vonalon mozgatni. Fontos a biztonságos energiaellátás a tengely mentén a kapcsolószekrénytől a robotig. Ezen célból az igus most tovább bővítette a robotokhoz tartozó e-chain kábelkínálatát két PUR hibrid kábellel: CFSPECIAL.792.015 és CFSPECIAL.792.016. Az új chainflex kábelek rendkívül rugalmasak és a Fanuc robotokon való használatra terveztük őket.

 Kifejezetten a nagy igénybevételű robot alkalmazásokhoz az igus számos motion plastics terméket kínál, többek között többtengelyes energiaellátó rendszereket, valamint most az ABB és KUKA robotok hetedik tengelyéhez szánt kábeleket. Az igus egyedi, kötegelt kialakítású, hosszú energialáncos elmozdulásokhoz készült kábelei sikeresen megelőzik az dugóhúzó efektust és a gyártósorok egyéb meghibásodásait. Az igus most tovább bővíti termékkínálatát a hetedik tengelyen használt kábelek terén a Fanuc robotokhoz szánt két PUR hibrid kábellel. A speciálisan tervezett kábeleket a nagyobb elmozdításokat igénylő gyártóüzemek rendkívül dinamikus alkalmazási területeihez fejlesztettük ki és teszteltük. A hetedik lineáris tengely mentén történő nagy lökethosszok esetében különösen fontos, hogy elkerülje a kábelek “dugóhúzó” miatti meghibásodását. A CFSPECIAL.792.015 és a CFSPECIAL.792.016 új PUR hibrid kábelek megfelelnek a Fanuc robotok elektromos és műszaki követelményeinek, valamint eleget tesznek a gyártási rendszerek hosszú, csúszó elmozdulásainál magvalósuló, rendkívül dinamikus alkalmazási területek magas műszaki elvárásainak.

igus

Új hibrid kábelek robotokhoz: bevizsgáltak és garanciával rendelkeznek

A Fanuc robotokhoz szánt új, chainflex speciális kábelek árnyékoltak, valamint kopásálló PUR külső borítással rendelkeznek. A kábelek nagyon ütésállóak, lánggátlóak és halogénmentesek. A speciális kábelek nemcsak az olajnak és a hűtőfolyadéknak állnak ellen, hanem a hidrolízisnek és a mikrobáknak is. Az összes igus kábelhez hasonlóan ezeket a chainflex kábeleket is bevizsgáltuk valós körülmények között a saját, több mint 2750 négyzetméter alapterületű tesztlaboratóriumunkban. Ezért az igus az egyetlen gyártó a piacon, amely 36 hónapos garanciát biztosít a kábeleihez.

IPAR NAPJAI – (A pavilon 202B)

www.igus.hu

IPAR NAPJAI – (A pavilon 206A)

www.fanuc.eu

 

Hirdetés

További cikkek a témában