Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

Roll-N: Rugós emelőgörgő érzékeny szállítmányokhoz

A Roll-N ügyfele (a világ egyik vezető gépkocsi és haszongépjármű gyártója, Európa legnagyobb autógyártója) egy olyan kompakt rugós ikergörgőt kereset szállító és összeszerelő kocsijaihoz, amelyen az újonnan kifejlesztett járműkarosszériákat és alkatrészeket tudják biztonságosan szállítani.

A sérülékeny alkatrészeket kellett a szállítás során valamilyen beépített rugózással megóvni. A statikus használathoz, például tesztek elvégzésénél szükség volt egy állítható szintezőtalpra is, amivel a szállítókocsit megemelhetik, és a vizsgálathoz beállíthatják. A szállítókocsi tömege üresen körülbelül 700 kg, terhelten 1300 kg volt. A lépéstempóban történő szállítás közben a kocsinak maximum 5mm-es akadályokon kell áthaladnia.

A megoldás

Az új görgő alapját a Blickle emelőgörgő sorozatából ismert HRLSD adta. Azért, hogy az emelőgörgőbe beépíthető legyen egy rugóelem, mérnökeink az eredetileg beépített szintezőcsavart kicserélték egy 80° Shore A keménységű poliuretán rugós elemre. Alkalmazástól függően puhább poliuretán rugó beépítésével még jobb rugózási tulajdonságot lehet elérni. További csillapítást biztosít az ALST 125/15K kerék puha – Blickle Softhane® – poliuretán futófelülete.

Az HRLSDFE-ALST 125K-921107 görgő előnyei, valamint technikai információ:

– rugóval kombinált nagy teherbírású görgő, alacsony beépítési magassággal és integrált rögzítőlábbal

– érzékeny áruk kíméletes szállítása a jó rázkódás-csillapításnak köszönhetően.

– nagy teherbírás

– kiváló stabilitás, rezgést keltő felhasználás esetén is

– a rögzítőláb különösen nagy állíthatósága.

IPAR NAPJAI – (A pavilon 201B)

www.roll-n.hu

Hirdetés

További cikkek a témában