Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Ipar Napjai újdonság: RAL2 – Robot Automatizált Lézer Rendszer

A RAL2 egy olyan új, eddig nem alkalmazott rendszerépítési konstrukció, amely a 2D lézervágó berendezések mellékidejét minimalizálja.

Az intelligens lézer-robot vágócella egy képfeldolgozásra épülő nagy sebességű robot-automatizáció. A teljesen automata rendszer egyesíti a CNC megmunkálás és a robot automatizálás előnyeit. A RAL2 IPAR 4.0 rendszerelveknek megfelelően működő berendezés.

Az intelligens lézer-robot vágócella konstrukciójában a lemez és a munkadarabok mozgatását két ipari robot végzi. Az okos lemeztároló egységből az egyik robot már akkor kiveszi a következő vágandó lemezt, amikor a lézer még az előző lemez megmunkálását végzi. A lemez és alkatrész azonosítás QR-kóddal, lézeres feliratozó egységgel történik. A vágó munkatérben a robot tartja a lemezt, ezzel kimarad a lemez lerakás, felvétel ideje, a vágólézernek csak a két robot pozíció váltásának idejére kell megállnia, így a lézervágó berendezés állásideje 2-3s. A RAL-rendszer forradalmian új megoldásával a termelékenységet és hatékonyságot tekintve a piacon jelenleg ismert rendszerekhez képest kiemelkedő jellemzőkkel rendelkezik.

A teljesen automata üzemmód pontos ütemezést, papírmentes gyártást tesz lehetővé. Az okos gyárba illeszthető off-line programozható rendszer éjszakai, hétvégi műszakban kezelő nélkül működve biztosítja a nagy értékű berendezés maximális kihasználását. A hálózatba köthető rendszer termelési adatait akár okostelefonunkon is megjeleníthetjük.

IPAR NAPJAI – (Apavilon112/D)

www.lasram.hu

 

Hirdetés

További cikkek a témában