Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Makrók épület automatizáláshoz

A projekt alapadatai úgy funkcionálnak, mint a motorolaj. Használatukkal a folyamat simább – egyszerűen jobb. Sok idő takarítható meg azzal, ha teljes makrókat használunk, és nem kell azokat létrehoznunk.

A 2.8-as verziótól kezdődően az EPLAN az épületautomatizálás terén is átfogó makrógyűjteményt fog kínálni a felhasználóknak. Az ingyenesen elérhető adatok növelik a felhasználói előnyöket, és kiegészítik az EPLAN Data Portal eszközadat gyűjteményét. Az érdeklődők az első pillantást a frankfurti Light & Building kiállításon vethetik az EPLAN új szolgáltatására.

Az EPLAN Platform ősz folyamán bevezetésre kerülő 2.8-as verziója már a fűtés/szellőztetés/klímavezérlés terén érdekelt vállalkozások számára is izgalmasnak ígérkezik. Az EPLAN most először az épületautomatizálás rendszerdiagramjait tartalmazó makróprojekteket is beemeli a rendszerébe, jelentősen leegyszerűsítve az ilyen rendszerek tervezéséhez szükséges munkafolyamatokat. A makrók a P&I diagramokon a csövek és műszerek teljes kijelölt sorrendjét és elrendezését tartalmazzák. Az új szolgáltatás számos alkalmazásban használható.

Támogatja az aktuális szabványokat

Ezek az úgynevezett ablakmakrók ingyenesen lesznek elérhetők az EPLAN által meghatározott formátumban – a gyártó ehhez hamarosan egy weboldalt is létrehoz. A tervlapmakrók, többek között a PCT logikai hurkok a jelenlegi DIN EN ISO 16484-3 és a VDI 3813/3814 szabványok mindegyikének megfelelnek. Az épületautomatizálás terén tevékenykedő felhasználók a kiegészítő makró-törzsadatokkal sokkal gyorsabban tudnak dolgozni. A becslések szerint a kapcsolási rajzok létrehozásában 50-70 százalékos időmegtakarítás érhető el. Az előzetes tervezés részeként a felhasználók a folyamat korai szakaszában kezdhetik el a projekt műszaki vonatkozásainak tervezését az EPLAN Platformmal. A tervezés előkészítési szakaszában kidolgozzák a rendszer technikai hatókörének koncepcióit, megbecsülik az előzetes számokat és mennyiségi struktúrákat. A cél a műszakilag legelőnyösebb megoldás meghatározása és a későbbi részletes tervezési specifikációk megállapítása. A későbbiekben a vázlatok létrehozása és részletezése már az előzetes tervezésben meghatározottak alapján történhet meg.

Folyamatosan bővülő tartalom

Az EPLAN Platform 2018. őszén bevezetésre kerülő 2.8-as verziója makróprojektjének köszönhetően az EPLAN megtette az első lépést ahhoz, hogy az épületautomatizálás makró-törzsadatait is a felhasználók rendelkezésre bocsáthassa.

További információkért kérem, keresse fel a www.eplan.de és www.friedhelm-loh-group.com  oldalakat.

 

eplan

Légkondicionálás makró: külső hőmérséklettől függő hőmérséklet-szabályozás.

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep

Puskás Tivadar út 1.

HU-2040 Budaörs

www.EPLAN.hu

eplan

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában