Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

20 év innovatív fejlődés a gépiparban

A Ge-Co Hungary Kft. idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A Budaörsön található legújabb, impozáns, tág tereket nyújtó telephelyükön Juvancz Dóra alapító tag válaszolt kérdéseinkre.

MM Műszaki Magazin: Mi 20 éves fennállásuk története és fejlődésük főbb pontjai?

Juvancz Dóra: 20 éve egy japán autóipari beszállító települt Magyarországra, az ő beszállítói lettünk. Ez japán gépek értékesítését, szervizelését és japán filozófiát jelentett, mely máig áthatja működésünket. A japán autóipari beszállító cég kiszolgálásán túl koreai szerszámgépek kereskedésével is elkezdtünk foglalkozni. Termékpalettánkat azóta is folyamatosan változtatjuk a vevői igények alapján. Fontosnak tartom az értékesítésen túl a mérnöki hozzáadott értéket, amely a mai robotizált, automatizált folyamatokba való új gépek beillesztésénél, optimalizálásánál elengedhetetlen.

Két nagy gépcsoportot különböztetünk meg tevékenységünkben, a CNC gépek mellett ma már lemezmegmunkáló gépek értékesítésével, szervizelésével is foglalkozunk. Ha időrendben nézzük, 98-ban még egy bérelt irodában voltunk, ma pedig itt Budaörsön a harmadik, immár saját igényeink szerint kialakított épületben vagyunk. Többek között a lemezdivízió fejlődése tette szükségszerűvé a nagyobb bemutatóhely létrehozását.

MM: Képviselt márkáik hogyan változtak az évek során?

J.D.: CNC gépek között ma: a Doosan, Murata, Enshu, Takamaz, OKK, Tsugami márkák értékesítésével és szervizelésével foglalkozunk. A lemezmegmunkálóknál pedig: Baykal, Omax, Akyapak, Geka termékek tartoznak portfóliónkba. Kisebb kitérőket is tettünk a szerszámértékesítés területén, valamint a 3D technológiák felé.

ge-co székház

MM: Az új telephely milyen lehetőségeket tartogat?

J.D.: Az új telephelyen a csarnok rész duplája az előzőnek, ez már egy olyan bemutatóterem, ahol különböző komplexitású  gyártó eszközök bemutatására, oktatására is képesek vagyunk, akár robotizált környezetben, automatizált gyártási feladatoknál is. Kollégáink számára pedig ergonomikus környezetet teremtettünk, ahol például edzőterem, és klub/zene szoba is van.

MM: Ön mikor került a céghez, és ma hogyan látja az ipar, valamint a piac alakulását?

J.D.: Alapító tagként, 1998-ban kerültem a céghez. Az akkori viszonyokhoz képest a magyarországi piac mind minőségben mind a munka mennyiségében hatalmas fejlődést ért el a 20 év alatt. Az utóbbi évek EU-s pályázati támogatásai szintén jó hatással voltak a beruházásokra.

Az elektromos autók már csak ötöd annyi alkatrészből állnak, mint a hagyományos robbanómotoros társaik. Ezzel együtt elmozdulás látszik a könnyebb anyagok felé, hiszen az autóknak már nem kell a korábbi jelentős szerkezeti és motorikus egységeket cipelniük. Az additive 3D technológiák ezen a területen fejlődhetnek leginkább. Sőt, úgy gondolom, hogy az önjáró autók terjedésével talán kevesebb darabszámban is lesz szükség a jövőben autókra, a közösségi autózás miatt. Ezek a hatások pedig óriási változásokat fognak jelenteni az autóipar számára, amelyek ma még nehezen beláthatóak. A szerszámgépiparban az autóiparon kívül a több ágazat, mint például: az orvosi, építőipari, mezőgazdasági, olaj, repülőgépipar pedig még a hagyományos módon fejlődik.

MM: Milyen sikereket értek el? Milyen terveik vannak a jövőre nézve?

J.D.: 20 év folyamatos fejlődést tudhatunk magunk mögött, tavaly pedig átléptük az 1000. gép eladását jelentő mérföldkövet. A hazai piac első számú nem gyártói hátterű szerszámgép forgalmazójává váltunk mind számban mind minőségben. Három főből közel 30 főre növekedett létszámunk, emellett minimális a fluktuáció ami szintén óriási siker.

Célunk ügyfeleinkkel karöltve tovább fejlődni, a meglévő igények maximális kiszolgálása és a még fel sem merült igények felmérése és realizálása. Ehhez a legmagasabb szakmai színvonalat kell képviselnünk, ügyfél orientált, profi hozzáállással. Szeretjük, amit csinálunk, szeretünk jót jól csinálni!

MM: Mit tart a legfontosabbnak az ügyfeleikkel való kapcsolattartásban?

J.D.: Ügyfélközpontúságban japán hozzáállás és emberileg szoros kapcsolat, szakmailag pedig maximális profizmus egy rugalmas és megoldás orientált háttérrel. A tulajdonostársak az értékesítési vezetők, akik egy ütőképes csapatot hoztak létre és irányítanak. Az első gépet az értékesítés, a többit a szerviz adja el! Így szerviz csapatunk a büszkeségünk, mind létszám, mind tudás, mind felkészültség, mind hozzáállás tekintetében, arányaiban embereink több mint fele szervizes.

MM: Az ipar 4.0 technológiai kihívásaira Önök milyen válaszokat adnak?

J.D.: A munkaerőhiány miatt fokozott az érdeklődés az automatizálható gyártási folyamatok iránt, a jobb ellenőrizhetőség és a hatékonyság növelés érdekében. A robotizált gépek után már az interaktív, automata, figyelő és értékelő, beavatkozó rendszerek kapják a főszerepet, melynek része a gépek egymás közötti kommunikációja. Ezekre a kihívásokra vannak saját fejlesztésű szoftvereink, programjaink és cégcsoport szinten saját mérőrendszerekkel is rendelkezünk. Az Ipar 4.0, a digitalizáció, a hálózatépítés és a virtuális termelés napjainkban olyan fogalmak, amelyek a modern gyártás elengedhetetlen kellékeit jelentik. A digitális gépklónoknak köszönhetően nem csak szimulálhatjuk, hanem hatékonyan felügyelhetjük is a termelőrendszereket, a valós idejű adatszolgáltatás pedig lehetőséget teremt arra, hogy akkor és ott avatkozzunk be, ahol éppen szükség van rá.

MM: Van egy-két színes, érdekes története, amit megosztana velünk?

J.D.: Termelő eszközt ritkán szállítanak olyan gyorsan, ahogy az nálunk előfordult: a reggel 7 órai érdeklődés után, délután 2-re már az ügyfélnél volt a gép!

Másik érdekes történet, egyik fő márkánk háttere: egy ügyfelünk tartozékot keresett a gépéhez és akkor derült ki, hogy nincs képviselete Magyarországon a gyártónak. Felvettük velük a kapcsolatot, amely máig kiválóan működik, mi lettünk a hazai képviseletük.

 

A Ge-Co Hungary Kft:

A Ge-Co Hungary Kft. 1998 óta értékesíti CNC megmunkáló központokat és esztergákat. Az elmúlt évben a legkiválóbb lemezmegmunkáló készülékekkel is színesítették termékpalettájukat. Így a fém- és lemezmegmunkálás valamennyi formájához és munkafolyamatához kínálnak professzionális megoldásokat. A legnagyobb koreai, japán, amerikai és török gyártók fém- és lemezmegmunkáló gépeit, központjait vásárolhatják meg náluk ügyfeleik. A legkisebb műhelyektől egészen a nagy autóipari, szerszámgépipari beszállítókig sokféle vállalkozás veszi igénybe szolgáltatásaikat. Minden tőlük vásárolt berendezés gördülékeny munkába állítását szaktanácsadással, technologizálással segítik. A gépekhez tartozó kiegészítők és alkatrészek is megvásárolhatók náluk.

Ügyfeleik a gépek üzembe helyezése után is bármikor fordulhatnak hozzájuk. Szerviz szolgáltatásuk 0-24 óráig elérhető. A kért javításokat, alkatrész pótlást a lehető legrövidebb idő alatt elvégzik, hogy a gépek minél hamarabb folytathassák a munkát!

Fő tevékenységi köreik:

CNC megmunkáló központok, esztergák értékesítése, szervizelése

Lemezmegmunkáló gépek értékesítése, szervizelése

Szaktanácsadás, technologizálás

Tartozékok, alkatrészek értékesítése.

Amit kínálnak partnereiknek:

Testre szabott beszerzési-, szállítási- és szervizelési szerződések

Lízingelési és egyéb rugalmas finanszírozási megoldások

 

IPAR NAPJAI – Ge-Co Hungary (A pavilon 208/C)

www.ge-co.hu

Hirdetés

További cikkek a témában