Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

kiállítás

Megújul a CEBIT

Hannover. Hello Business-Festival. A CEBIT 2018 forradalmian új lesz- az új témáknak, az új formátumnak, az optimalizált csarnokfelosztásnak, és az új, kora nyári időpontnak köszönhetően.

A digitalizáció 8 trendtémája határozza meg a kiállítást: a mesterséges intelligencia, az IoT, a kiterjesztett- és virtuális valóság (AR/VR), a biztonság, a blockchain, a drónok, jövőbeli mobilitás (Future Mobility) és a humanoid robotika (Human Robotics). “Az új CEBIT átfogó képet nyújt a vállalatok, a közigazgatás és a társadalom digitalizálásáról” – magyarázza Hartwig von Saß, a CEBIT Press Team vezetője. “Az informatikai szakemberek, a kereskedelmi látogatók és a digitális gazdaság és a felhasználói iparágak legfontosabb szereplői mellett egyre inkább el akarjuk érni a döntéshozók következő generációját az új koncepcióval rendelkező vállalatoknál.”

Innovációk és víziók- négy platformon

Az új CEBIT koncepció négy elemre épül, ezek a d!conomy, a d!tec, a d!talk és a d!campus. A d!conomy területén a vállalatok, a közszféra, a kereskedelem szakemberei és döntéshozói megtalálják mindazt, ami az üzleti és igazgatási digitalizáláshoz szükséges. A fő témák itt a digitális üzlet, a digitális adminisztráció, az IoT, a biztonság, a kommunikáció és hálózatok, a csatorna és elosztás, a mobil megoldások és az adatközpont. A d!tec a fejlesztőkről, az innovációkról és az induló vállalkozásokról szól, a d!talk pedig a világ minden tájáról érkező kreatív szakértőknek, gondolkodóknak ad otthont. Az új CEBIT “szíve” kétségtelenül a d!campus lesz ahol fesztivál hangulatban, streetfood kínálat, és élőzene mellett lehet majd kapcsolatokat építeni.

Beszélgetések véleményvezérekkel és IT-szakemberekkel

A nyitónap, június 11-e Jaron Lanier vitaindítójával kezdődik. A Microsoft Research-nél dolgozó amerikai tudós a virtuális valóság mozgalmának egy ikonja és a világháló egyik legfontosabb kritikai megfigyelője. Az ember, aki a Steve Jobs titkos naplója című művet írta, szintén a CEBIT vendége lesz: Dan Lyons június 14-én exkluzív betekintést ad a csúcstechnológiával foglalkozó iparágak világába, és bemutatja, hogy a megfogalmazása szerint “startup-pokol” alkalmazottjaként mit élt át. “Ki programoz kit?”- ezt az izgalmas kérdést a CEBIT-en Ranga Yogeshwar válaszolja majd meg. Június 13-án Németország legismertebb tudományos újságírója intim betekintést nyújt az emberek és a számítógépek jövőbeni interakciójába.

Lenyűgöző bepillantást ígér az emberi pszichébe a memóriahacker, Dr.Julia Shaw előadása. A londoni emlékkutató 2018. június 13-án bemutatja, hogyan manipulálható az emberi emlékezet és vázolja, hogy ennek milyen hatásai vannak a gyakorlati életre. A világhírű szakértő, Miki Hypponen az F-Secure finn IT biztonsági cég kutatási vezetője 2018. június 12-én mesél arról, hogy hol rejtőznek az IoT veszélyei, és hogyan védekezhetnek a vállalatok a számítógépes támadásokkal szemben.

Nyitva tartás és kulcsesemények

A CEBIT június 11-én (hétfő) konferencia- és médianappal kezdődik. A központi témák a Németország és Európa előtt álló digitális kihívások lesznek. A magasrangú németországi és külföldi politikusok részvételével zajló Welcome Night a következő három üzleti nap jelentőségét határozza meg. A “Digital Friday” (június 15) izgalmas eseménysorozatot és alacsonyabb jegyárakat kínál a digitális gondolkodású nagyközönség számára. Központi találkozója lesz a nemzetközi blogger szcénának, a szervezők hackathon-okat terveznek fejlesztőknek, versenyeket szerveznek drón pilótáknak és toborzási eseményeket a diákok és digitális szakértők számára. A 9-13., 14-17., és 25-27. csarnokok, valamint az EXPO-tető körüli központi területek kihasználásával a CEBIT 2018 még több helyet kínál az aktivitásra, és a kapcsolatépítésre. A kiállítóhelyek a csarnokokban 10:00 és 19:00 óra között tartanak majd nyitva. A d!campuson azonban egészen 23:00 óráig tartanak a programok – digitális kultúra, ízletes streetfood-ok és élőzene garantálják a szórakozást – például Jan Delay koncertje június 13-án.

A CEBIT 2018, mint Európa innovációs és digitalizációs üzleti fesztiválja bemutatja, hogy a B2B szórakoztató is lehet, és olyan megoldásokat tud nyújtani a digitális mindennapokra, mint eddig soha.

www.cebit.de

További cikkek a témában