Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Siemens támogatás akkumulátorok termelésére

A Siemens a szoftver alapú rendszerekre kidolgozott megoldások széles körű portfóliójával, valamint a teljes gyártási folyamatot lefedő automatizálási és hajtástechnikai megoldásaival segíti elő az akkumulátorok hatékony nagyüzemi gyártását.

A cég által kínált termékek portfóliója, ami a gyártástervező és programozó szoftverektől az automatizálási megoldásokon keresztül a hajtástechnikai eszközökig terjed, ideértve az ipari kommunikációs hálózatokat és a felhő alapú megoldásokat is, tudja elősegíteni az akkumulátorgyártás egyes lépéseinek optimalizálását, aminek következtében növeli az akkumulátorok gyártóinak versenyképességét.

“Ma már a teljes folyamatot lefedő szoftver, automatizálási és hajtástechnikai megoldásokat kínálunk az akkumulátor iparág területén tevékenykedő ügyfeleink számára. Így a Siemens, mint technológiai partner által képviselt holisztikus szemlélet jelentős szerepet játszik a dinamikus növekedést mutató akkumulátor piac formálásában” – magyarázta Jan Mrosik, a Siemens Digital Factory divízió igazgatója.

Az iparág közelgő jelentős eseményein a vállalat bemutatja a versenyképes akkumulátorgyártást elősegítő “zöld mezős szemléletét”: ez akkumulátorcellák gyártására szolgáló, ideálisan méretezhető üzem digitális eszközökkel történő kialakítását jelenti, ami lehetővé teszi az intelligens vezérlést, és biztosítja a teljesítmény transzparenciáját a minőség és a költségek vonatkozásában. A Siemens teljes portfóliójára támaszkodva elégíti ki az integráció és digitalizáció által támasztott követelményeket. A tevékenységek skálája felöleli az akkumulátorcellák tervezését, a gyártási folyamatok ütemezését, valamint a mérnöki, termelési és szervizelési feladatokat. A vállalat ezek alapján kívánja elérni, hogy az akkumulátorgyártás jelenlegi és jövőbeni projektjei során mint partnert részesítsék előnyben.

Ezzel a holisztikus szemlélettel a Siemens folyamatosan fejleszti az akkumulátor piacra szánt megoldásait. Globális szervezeti struktúrája mellett a cég rendelkezik a szükséges szakértelemmel is Kína, Korea, Japán, az USA és Németország fő piacain. A Siemens által megvalósított megoldások hozzáadott értéket kínálnak mind az akkumulátorok gyártói, mind pedig a gépek és berendezések készítői számára, ily módon növelve a versenyképességüket. Példaként megemlíthetjük a termelés energiahatékonyságát és transzparenciáját, valamint a nagy teljesítményű berendezésekhez kifejlesztett eszköztárat.

www.siemens.hu

Hirdetés

További cikkek a témában