Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új Okuma kompakt szimultán 5-tengelyes megmunkálóközpont

Kimagasló teljesítmény és tulajdonságok, gazdag alapfelszereltség, rendkívül kedvező ár – így jellemzi röviden Mátyás János, az Okuma magyarországi képviseletét ellátó Smartus Zrt. vezérigazgatója az Okuma újgenerációs kompakt szimultán öttengelyes megmunkálóközpontját, a Japánban tervezett és gyártott GENOS M460V-5AX-et.

 

MM: Melyek az új szerszámgép legfontosabb jellemzői?

MJ: Az Okuma nagy piaci sikert arató MU-400VII megmunkálóközpontjának kompakt kivitelezésével Japánban megalkotott újgenerációs GENOS M460V-5AX kompakt szimultán öttengelyes megmunkálóközpont komplett ötoldalú megmunkálást tesz lehetővé nagyobb geometriai pontosság, kevesebb beállítási igény és lecsökkent ciklusidő mellett. Az innovatív portál jellegű öntvény vázszerkezet biztosítja a gép merevségét, a megmunkálóközpont alapterülete mégis meglepően kicsi, mindössze 2 160 × 2 810 mm.

Az OKUMA OSP-P300MA-H 3D vezérlővel ellátott és termikusan stabil vázszerkezettel rendelkező gép a legigényesebb anyagok és geometriák megmunkálására is képes.

És ami még nagyon fontos: a gépre 24 hónap teljes körű garancia, a főorsóra pedig 36 hónap korlátozás nélküli jótállás vonatkozik. Az alapfelszereltségű gép 290 195 euró helyett már 219 000 eurótól elérhető!

Okuma

MM: Mi biztosítja a kimagasló hatékonyságú ciklusidőt?

MJ: A gép orsójának maximális fordulatszáma 15 000 min-1, maximális nyomatéka pedig 199 N-m. Az X és Y-tengelyeken mért 40, illetve a Z-tengelyre számított 32 m/perc (ipm) gyorsjárati sebesség, valamint a ServoNavi aktív szervó paraméterbeállítás mind nagyban hozzájárul a megmunkálóközpont ciklusidejének csökkentéséhez.

MM: Mi garantálja a gyártási precizitást?

MJ: A gép termoszimmetrikus kialakítása, valamint a főorsó aktív hőkompenzációs rendszere lehetővé teszi a forgácsolás pontosságának szinten tartását abban az esetben is, ha a helyiségben mért hőmérséklet jelentősen megváltozik. A konstrukció kompenzálja a hőtágulásból származó deformációt, szükségtelenné teszi a gép bemelegítését és a méretkorrekciót a gép újraindítása után, és még az orsó szakaszos működése esetén is biztosítja az 5 µm alatti pontosságot.

A görgős vezetékek mozgatását mindhárom tengelyen nagy pontosságú golyósorsók végzik, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az elektronikai és a mechanikai követelményeknek maradéktalanul megfelelő Okuma szervomotorokhoz. A hypoid (ívelt) fogazású fogaskerekekkel szerelt forgóvázszerkezet kiváló pozicionálási pontosságot, merevséget és körasztal fordulatszám precizitást garantál. Az orsómotor kialakítása kevesebb rezgést és teljesítményvesztést eredményez a szerszám csúcsán, ami kiváló felületi pontosság és kiemelkedő anyagleválasztási képesség elérését teszi lehetővé. 

MM: Mit tud a gép vezérlője? 

A könnyen kezelhető, 15 colos érintőkijelzős OSP Suite vezérlő kezelői üzenetek funkciója megkönnyíti a napi karbantartási feladatok ellátását és ellenőrzését, illetve több műszakos munkarend esetén az átállással kapcsolatos információk megosztását. Az Okuma OSP vezérlőcsomagja lehetővé teszi az ötoldalú megmunkálási feladatok egyszerű programozását, és hozzáférést biztosít a gyártó Intelligens Technológia alkalmazásaihoz, például a vibrációcsökkentő Machining Navi technológiához, vagy a Renishaw RMP60 munkadarab bemérőt tartalmazó öttengelyes Auto Tuning rendszerhez, a geometriai hibák kompenzálásához. 

MM: Milyen alapanyagú munkadarabokat lehet gyártani a géppel? 

A szerszámgép nagyon széles alkalmazási spektrummal rendelkezik. Számos anyag, beleértve a titánt, az alumíniumot és a könnyűfém ötvözeteket, munkálható meg az öntőformáktól az apró, precíziós alkatrészekig, és mindezt orvostechnikai és repülőgépipari igényeket kielégítő minőségben, alacsony egységköltség mellett..

A szerszámgép iránt érdeklődők jelentkezését a további részletekért és az árajánlatért várják a 06/23 200-230 -os telefonszámon, az info@smartus.hu email címen vagy a www.smartus.hu weboldalon. 

www.smartus.hu

Hirdetés

További cikkek a témában