Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

XXV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum

A nemzetközi és magyar szakmai fórumokkal, szakemberekkel együttműködve nagy lendülettel folyik a 2018-as, az immár XXV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum szervezése. A rendezvény 2018. február 27-28. között várja az érdeklődőket az Aquaworld Resort Budapestben.

Regionális és globális kihívásokkal terhes világunkban egyre nagyobb jelentőséget kap egy olyan szakmai fórum, ahol nemzetközi szakemberek, tudósok és fiatalok találkoznak, hogy gondolatokat cseréljenek, véleményt alkossanak és alkalmazkodjanak azokhoz a kihívásokhoz, amelyek egyre kevésbé ismernek országhatárokat.

A Fórum központi témája az, hogy hol tart 2018-ban a tudomány, az energia és a fenntarthatóság összekapcsolódása. Kitérünk az okos városokban használható megoldásokra, a hőszivattyúk ipari alkalmazásainak lehetőségeire. A távhőszolgáltatás fenntarthatósági összefüggéseit, fejlesztési lehetőségeit és a „zöldítésben” betöltött szerepét kiemelten vizsgáljuk. Betekintünk a kriptovaluta és az energiabányászat különleges világába is.

A két nap fő tagoltsága az előző rendezvényekhez hasonlóan megmarad, azaz nemzetközi és szakhatósági előadásokkal indul a program, majd a közlekedés jövőbe mutató újításai mellett innovatív megoldások is bemutatásra kerülnek: az elektromos hajó, repüléstechnikai innovációk és a 3D nyomtatás. Idén is jelentős nemzetközi részvételre számítunk, többek között norvég, japán, kanadai és marokkói partnerekkel. Terveink között szerepel a szén új perspektívájának bemutatása az elsivatagosodás megállításában, továbbá a szennyvíz hasznosítás és a biomasszatermelés új útjainak feltárása az energianyerés szempontjából.

A konferencia a szakmai újdonságok bemutatásán túl kiváló lehetőséget biztosít az energetikai szektor résztvevőinek kapcsolati hálózatuk bővítésére, új partnerkapcsolatok kiépítésére hazai és nemzetközi viszonylatban is. Ennek színtere az első nap zárásaként megrendezésre kerülő, jó hangulatú szakestély is, a kikapcsolódást a két nap alatt pedig a Hotel wellness részlege biztosítja.

Folyamatosan frissülő információk, program, jelentkezés: foenergetikus.hu

XXV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum

 

Hirdetés

További cikkek a témában