Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Skyways drón postás

Az Airbus Helicopters Skyways csomagszállító drónja sikeres repülési bemutatót tartott a szingapúri egyetemen, egy postai küldeményt kézbesítésével.

A hamarosan kezdődő tesztidőszak során a szerkezet az egyetemi kampuszon teljesít majd futárszolgálatot. Az Airbus 2016-ban kezdett el önvezető repülő járműveket fejleszteni. A repülőgépgyártó egyszerre több projekten dolgozik, ilyen a nagysebességű Racer helikopter, vagy az olyan pilóta nélküli repülőeszközök, mint a CityAirbus és a Vahana légitaxi. Utóbbi egyébként február elején emelkedett először levegőbe, most pedig a futárdrónt tesztelték sikerrel.

A repülőgépgyártó a szingapúri egyetemmel és a postával (SingPost) együttműködésben olyan rendszer kiépítésén dolgozik, amely sűrűn lakott nagyvárosi környezetben teszi lehetővé postai küldemények kézbesítését pilóta nélküli repülő eszközökkel.

A koncepció magán a drón fejlesztésén kívül magában foglalja az ehhez szükséges infrastruktúra telepítését is: vagyis dokkolóállomásokat, a csomagok le- és felvételéhez szükséges technológiákat és biztonsági berendezéseket.

A Skyways-projekt következő fázisa a hamarosan kezdődő tesztidőszak: ennek során az egyetemi dolgozók és tanulók fogják a drónt kisebb, 2-4 kilogrammos csomagok kézbesítésére használni a kampusz teljes területén, mely egyébként hatalmas, nagyobb, mint 150 focipálya.

airbus.com

Hirdetés

További cikkek a témában