Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új gyártósorokkal bővül a Metyx

Jelentős beruházást jelentett be kaposvári egységében a török Metyx: az üveg- és karbonszálas nyersanyagok, illetve ezekből készült kompozit termékek gyártásával foglalkozó vállalat megduplázza dolgozói létszámát a somogyi megyeszékhelyen.

A vállalat 2006 óta működik Kaposváron, ahol elsősorban szélerőművek, valamint a járműipar számára üveg- és karbonszálas nyersanyagok, illetve ezekből készült kompozit termékek gyártására specializálódtak. Termékeik között szerepelnek különféle erősítők és vákuumcsomagolók. A vállalat a piacvezető Siemens szélerőműveinek fontos elsőkörös beszállítója.

A kaposvári telephelyen az új beruházásnak kösznhetően csaknem 6 ezer négyzetméterrel bővül a gyártóterület és 4 új gyártósor áll munkába. Ugur Üstünel, a Metyx Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy további projekteket terveznek Kaposváron, hiszen az elmúlt évek növekedési ütemét látva a cég Magyarországon fejlesztheti tovább európai tevékenységét. A 15 munkavállalóval indult vállalat 2015 óta van jelen Magyarországon, létszáma 2 éve 155-re emelkedett. A kaposvári üzem kompozit technológiával állítja elő termékeit, a gyártáshoz megújuló energiát használ fel.

www.metyx.com

Hirdetés

További cikkek a témában