Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Kormány nélküli autó a GM-től!

Az amerikai GM benyújtotta a kérvényt az illetékes hatóságokhoz annak érdekében, hogy 2019-től közúton teszteljék a Cruise AV-t, amely egy kormány nélküli autó.

A szóban forgó Cruise AV már a negyedik generációs kivitel lenne, igazi különlegessége, hogy nélkülöznek belőle mindenféle hagyományos kezelőszervet és műszert: nincs kormánykerék, pedálok, egyéb manuális kezelőszervek. Miután önvezető járműről van szó, sofőr sem foglalna helyet a nem létező volán mögött. A Cruise AV alapjait a Chevrolet Bolt adja, ami egyaránt elérhető plug-in hibridként és elektromos autóként. Két városban – Phoenix és San Francisco – már nyúzzák a tesztautókat.

A GM egy olyan jövőképet vázolt fel, melyben nincsenek autóbalesetek, köszönhetően az önvezető járműveknek. Természetesen az sem kérdés, hogy elektromos négykerekűekkel számolnak. Megjegyzik, a balesetek 94 százalékát emberi mulasztásra lehet visszavezetni. A GM már benyújtotta a szükséges kérvényt az NHTSA-hoz, és amennyiben pozitív választ kapnak, 2500 önvezető jármű kerülhet az utakra 2019-től, melyek taxikként szolgálhatnak, és nem ügyfelek számára értékesítenék őket.

forrás: hu.motor1.com

Hirdetés

További cikkek a témában