Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

SecOps Europe IT-Biztonsági Konferencia

Az IT-biztonsági szakma krémje érkezik Magyarországra, hogy minden tudását latba vetve kivédje a szimulált kibertámadásokat. A CERT csapatok a kontinens több országából jönnek majd Budapestre, a SecOps Europe IT-Biztonsági Konferenciára, ami korábban ProDay néven vált ismertté hazai és nemzetközi szakmai körökben.

A CERT csapatok a rendezvény második napján versengenek majd egymással. A cél: kritikus infrastruktúra védelme, folyamatos kibertámadások elhárítása. CERTComputer Emergency Readiness Team minősítéssel a Carnegie Mellon Egyetem Szoftver Mérnöki Intézete tünteti ki azokat a felkészült csapatokat, melyek egy egész ország vagy gazdaság kiberbiztonságáért felelnek.

A 3-5 fős kék jelzésű csapatok CSIRTComputer Security Incident Response Team – szerepet vállalnak, azaz védekezniük kell az offenzíva ellen. A CSIRT-ek tagjai olyan magasan képzett szakértők, akik állandóan készenlétben vannak, valamint valós időben reagálnak egy-egy átfogó IT-biztonsági incidensre. Az ellenfél a piros csapat lesz, melynek tagjai behatolási kísérleteket hajtanak végre, a kékeknek pedig ki kell védeniük és visszaverniük ezeket a műveleteket, valamint egy eltűnt adathalmazt is meg kell keresniük. Ezt jó néhány további incidens követ majd egy tartós, egész várost érintő áramszünettel együtt. A kiberküzdelem a vizuális effektekkel a konferencia teljes területén látható lesz a kivetítőkön és nagyméretű kijelzőkön.

A 2018 január 24-25-ei IT-biztonsági napokon megrendezik az európai Cyber 9/12 verseny hivatalos elődöntőjét is. A nyertesek teljes ellátással utazhatnak a genfi döntőre, áprilisban.

Az eseményt Zuk Avraham, a világhírű fehérkalapos hacker nyitja meg, aki kifejlesztette azt a mobil malware védelmet, ami valós időben felismeri a kártékony alkalmazásokat, még abban az esetben is, ha azok addig teljesen ismeretlenek voltak.

A részvétel most is mindenki számára ingyenes, továbbá újra értékes nyeremények kisorsolása várható a látogatók között.

www.secops-europe.com

SecOps

 

Hirdetés

További cikkek a témában