Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

CAD/CAM/PLM

Sandvik Coromant legújabb InvoMilling CAD/CAM szoftver

A Sandvik Coromant legújabb fogaskerékgyártási szoftvere növeli az univerzális, öttengelyes megmunkálóközpontok teljesítményét.

A Sandvik Coromant bővítette az InvoMilling szoftver funkcióinak számát. A felhasználóbarát CAD/CAM megoldás legújabb verziója gyors és egyszerű NC-programozással még több lehetőséget nyújt a fogaskerekek univerzális, öttengelyes megmunkálóközpontokon történő gyártásában. 2017 végén a szoftver lehetővé fogja tenni az ügyfelek számára, hogy egyenes kúpfogaskerekeket és halszálka-fogaskerekeket is gyártsanak.

Az InvoMilling a szerszámgép kinetikáját használja a kiváló minőségű fogaskerekek és bordástengelyek hatékony és rugalmas gyártásához 6-os vagy jobb minőségi szinten DIN 3962 szerint. A szükséges fogaskerékadatok megadása után az intuitív CAD/CAM szoftver meghatározza az optimális megmunkálási stratégiákat, és létrehoz egy CNC-programot, amely lehetővé teszi különböző fogprofilok gyártását alig néhány szabványos precíziós szerszámmal. A szoftver kiváló grafikával rendelkezik, illetve biztosítja a marási útvonalak szimulálásához szükséges funkciókat.

A halszálka, dupla spirál (hézaggal és anélkül) és egyenes kúpfogaskerekek (2017 végén) funkcióin kívül az InvoMilling legújabb verziójában egy új funkció, a hátszög-korrekció is elérhető lesz. Ez csúcs-hátraköszörülésre és lekerekítésre is alkalmazható lesz a hátszög és a profil irányokban, valamint csavarodási- és nyomószög-korrekciót tesz lehetővé. A szerszámokon jelentős fejlesztések is történtek. Például adaptált szerszámok kerültek be a szerszámkönyvtárba.

„Az új szoftverfunkciókkal és szerszám-optimalizálásokkal ügyfeleinknek további opciókat biztosítunk a fogaskerékgyártáshoz kis és közepes tételszámoknál – rugalmasabbá, gyorsabbá és hatékonyabbá téve ezzel a folyamatot,” mondta Jochen Sapparth, a Sandvik Coromant InvoMilling™ CAD/CAM termékmenedzsere. „Ugyanakkor bővítjük azon alkalmazások körét, amelyek elérhetők az öttengelyes megmunkálóközpontokkal.”

Sandvik Coromant

Sandvik Coromant

Az InvoMilling™ a Sandvik Coromanttól lehetővé teszi különböző fogaskerékprofilok gyártását alig néhány szabványos precíziós szerszámmal.

Sandvik Coromant

 

Az InvoMilling™ szoftver legújabb bővítésén kívül a Sandvik Coromant számos szerszámfejlesztést is végzett. 

www.sandvik.coromant.com/hu-hu/knowledge/calculators_and_software/invo-milling

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában