Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Új néven: ABB FIA Formula-E

Az ABB FIA Formula-E bajnokság a világon az elsőszámú, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által elektromos autók számára kiírt versenysorozat.

Az ABB és a Formula-E nagy horderejű partnerségre lép, hogy a fenntartható jövő érdekében hathatós támogatást nyújtson az e-mobilitás ügyének. A 2014 szeptemberében, Pekingben megtartott első verseny óta a Formula-E az elektromos hajtású autók elsőszámú nemzetközi bajnokságának számít. Az elektromos autók járműsportjának következő fejlesztési fázisában az ABB világszerte jól csengő nevével, illetve az innovációs és technológiai vezető szerepével járul hozzá a versenysorozat sikeréhez, amelyet a jövőben „ABB FIA Formula-E Bajnokság” néven rendeznek meg.

Az ABB, amely egyedülálló szaktudással bír a villamos rendszerek fejlesztésében, vezető szerepet játszik az elektromos járművek töltési megoldásainak fejlesztése és szállítása terén, és az e-járművekhez rendszeresített villámtöltő állomások legnagyobb kiépített bázisával rendelkezik világszerte, ideális ipari partnernek számít a Formula-E számára.  A Formula-E versenysorozat megfelelő alapot nyújt az e-mobilitás szempontjából fontos elektromos rendszerszerek és digitalizálási technológiák fejlesztéséhez és teszteléséhez, s ezáltal elősegíti az elektromos járművek, a kapcsolódó infrastruktúra és a digitális platformok tervezésének és funkcionalitásának további finomhangolását.  Közös erőfeszítéseiknek köszönhetően az ABB és a Formula-E ideális helyzetbe kerül, hogy kitolja az e-mobilitás határait.

„Nagyon izgatottan várjuk, hogy a Formula-E-vel kötött partneri megállapodás keretében megkezdjük a közös munkát, és együtt alakíthassuk az e-mobilitás jövőjét,” – nyilatkozata Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „A mai napon két úttörő szerepet betöltő szervezet egyesíti erőit. Az ABB és a Formula-E jól összeillő párost alkot az legújabb elektromos és a digitális technológiák fejlesztésének élvonalában. A két fél együtt alakítja majd ennek az izgalmas motorsportnak a következő fejezetét, és együtt támogatjuk majd a kiváló teljesítményt nyújtó csapatokat. Egyik izgalmas versenyről a másikra haladva együtt alakítjuk majd a jövőt!”

ABB FIA Formula-E

Alejandro Agag, a Formula-E alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott: “Történelmi jelentőségű ez a nap a Formula-E életében! Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a globális piacon technológia vezetőnek számító, az elektromos és a digitális technológiák terén kiemelkedő szaktudással és tapasztalattal rendelkező ABB-t a Formula-E névszponzoraként üdvözölhetem. A két fél partnerként együttmunkálkodva világszerte bemutathatja és népszerűsítheti majd innovatív technológiát azon szurkolók és leendő ügyfelek körében, akik figyelemmel kísérik az ABB FIA Formula-E bajnokság versenyeit.”

Az ABB, amely a világ élvonalába tartozik az elektromos járműveket kiszolgáló infrastruktúra fejlesztésében, elektromos autók, elektromos hajtású és hibrid buszok töltési megoldásainak teljes skáláját, valamint hajókhoz és vasúti járművekhez tervezett elektromos rendszerek széles választékát kínálja ügyfelei számára világszerte. Az ABB, amely 2010-ben vetette meg lábát az elektromos járművekhez rendszeresített töltési megoldások piacán, napjainkban már több mint 6000 villámtöltőből álló globális kiépített bázissal büszkélkedhet.

ABB FIA Formula-E bajnokság

Az ABB FIA Formula-E bajnokság a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA)l elektromos autók számára szervezett, utcai pályákon rendezett versenysorozata, amely a motorsportnak azt a kategóriáját képviseli, amelyben a világon először együléses e-autók részvételével bonyolítanak le nemzetközi versenyeket. A Formula-E keretében a leggyorsabb elektromos járművek vívnak majd izgalmas, kiélezett versenyeket a világ ikonikus helyszínein, így például New Yorkban, Hongkongban, Párizsban és Zürichben.

A versenysorozat negyedik évadjában 10 csapat és 20 pilóta fog versenyezni öt kontinens 11 nagyvárosában, hogy elnyerje az ABB Formula-E bajnoki címet. A következő verseny 2018. január 13-án lesz Marrákesben. A 2018. évi versenysorozat júliusban ér majd véget.

Kövesse a Formula-E híreit:   

www.FIAFormulaE.com

Hirdetés

További cikkek a témában