Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

3D méréstechnika az öntészetben – Magyarország a nemzetközi GOM méréstechnikai workshopsorozat helyszínei között

A német GOM GmbH 2018 januárjától áprilisig tartó rendezvénysorozata Amerikától Ázsiáig összesen 42 helyszínt, köztük Budapestet is érinti. A látogatók szakmai előadások mellett élő bemutatókon keresztül ismerhetik meg az optikai 3D méréstechnikában rejlő lehetőségeket.

A GOM (Gesellschaft für Optische Messtechnik) GmbH. több évtizedes tapasztalattal, a legújabb kutatási eredmények és innovatív technológiák alkalmazásával fejleszt, gyárt és forgalmaz 3D koordinátamérő és 3D tesztelő szoftvert, készülékeket illetve rendszereket. Világszerte több mint 14000 GOM rendszert üzemeltetnek az autó és repülőgépipartól a fogyasztási cikkek szegmenséig. A budapesti rendezvény szervezője a GOM hivatalos magyarországi disztribútora, az R-Design Studio Mérnök Iroda Kft.

A GOM idei tematikus workshopjai elsősorban tervezőmérnököknek, öntészeti szakembereknek, valamint gyártási és minőségbiztosítási specialisták számára kínálnak szakmai fórumot. Az ingyenes esemény résztvevői első kézből tudhatnak meg többet arról, miként használható az optikai 3D méréstechnika a modern öntészeti folyamatokban.

Ízelítő a témákból:

  • Formák és minták: Teljes felületű alak és méretvizsgálat
  • Szerszámok, öntőmagok és formák: Formafelek illesztése, öntőmag-ráhagyás és csúszkák
  • Öntött alkatrészek: Elsőminta-mérés és gyártásközi minőségbiztosítás

3D mérétechnika R-Design

Ipari 3D méréstechnika az öntészeti folyamatokban

 A 3D méréstechnika hatékonyan támogatja és jelentősen meggyorsítja a homok-, nyomásos és precíziós öntészeti folyamatokat, a minták, formák készítésétől a forma-és magkészítésen át egészen az elsőminta-mérésekig és a CNC megmunkálás fázisáig. A GOM ATOS optikai 3D koordinátamérő rendszerei érintés nélküli, teljes felületről származó mérési adatokat szolgáltatnak a munkadarab méretétől függetlenül – legyen szó mintákról, szerszámokról, alumínium öntvényekről, homokmagokról és formákról, vagy kovácsolt alkatrészekről. A teljes felületű ellenőrzés gyorsabb elsőminta-mérést és célirányos szerszámkorrekciót tesz lehetővé, jelentősen csökkentve ezzel a gyártási folyamat időtartamát. A gyártást kísérő minőségellenőrzéshez a mérések, de akár a teljes kiértékelési, vizsgálati folyamat is automatizálható.

Időpont: 2018. március 22. (csütörtök) 10:00 – 15:00

Helyszín: R-Design Studio Kft., 1112 Budapest, Rétkerülő út 39. (térképen megmutat)

Regisztráció:

A részvétel ingyenes, de visszaigazolt regisztrációhoz kötött. Regisztráció és bővebb információ a www.gom-workshop.com/hu/ linken. Részletes program hamarosan!

www.r-design.hu

www.gom.com

További cikkek a témában