Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

IAEA Robotics Challenge

A LEMO által támogatott svájci Rovenso startup cég bejutott a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) által fémjelzett Robotics Challenge versenybe.

A rendezvényt az ausztráliai Brisbane városában tartották. A kihívás célja olyan robotok megalkotása volt, amelyek az IAEA ellenőreinek tudnak segíteni feladataik ellátása során. Pontosítva: képesek elvégezni az ismétlődő feladatokat és az azonosítási teendőket a nagy sugárzásnak kitett zónákban. „Az ehhez hasonló tevékenységek automatizálása tökéletesen illeszkedik a ROVENSO küldetéséhez – mondta Thomas Estier, a Rovenso vezérigazgatója. – Intelligens robotokat tervezünk és építünk, amelyek képesek helyettesíteni az emberi munkaerőt a kihívásokkal teli és ártalmas környezetekben. Nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy bemutathattuk, miként hajtja végre a robotunk a feladatokat, ezenkívül megismerhettük a többi csapat megközelítéseit és összehasonlíthattuk a különböző hardveres megoldásokat.” Az egész ROVENSO csapat ezúton is köszönetét fejezi ki a partnereinek és különösen a LEMO SA cégnek. „A kihíváson való részvétel a vállalataink között létrejött hosszú távú együttműködés legelső látható eredménye” – tette hozzá Thomas Estier. – Svájcban számos ipari partnercég található, amelyek kiemelt fontosságot tulajdonítanak az innovációnak és sok időt, energiát és pénzt fordítanak arra, hogy együttműködjenek a startup cégekkel.

„Nagyon izgatottak voltunk, hogy a ROVENSO-val együtt részt vehettünk ebben a rangos robotikai kihívásban – mondta Mathieu Menet, a LEMO innovációs menedzsere. – A kihívás lehetővé tette a nemzetközi robotikai szakértők számára, hogy új megoldásaikat valódi ellenőrzési feladatok elvégzése során teszteljék és mérjék össze. A Rovensóval folytatott együttműködés – a versenyen túlmutatva – lehetővé teszi a LEMO számára, hogy új fejlesztésekkel bővítse megoldási portfólióját a robottechnológiához kapcsolódó csatlakozók területén.”

www.rovenso.com

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában