Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Díjnyertes robot energiaellátási koncepciók

Elgondolkodott már azon, hogy az energia és az adatok hogyan jutnak el biztonságosan egy ipari robot karjához? Vagy azon, hogy a konténerkikötőkben alkalmazott parti hajódaruk hogyan képesek több évig, a nap 24 órájában megbízhatóan üzemelni?

Vagy esetleg azon, hogy miként mozgatható egy sínen gördülő kamera nagy sebességgel akár több száz méter távolságra megakadás vagy vibráció nélkül? Ezekre a kihívásokra az energialánc-rendszerek jelentik a megoldást. A leginnovatívabb és legötletesebb alkalmazások felderítése céljából a motion plastic megoldások szakértője, az igus minden második évben vár új pályázókat a vector-díjra: a legutóbbi kihirdetésére a 2017-es Motek kiállításon került sor.

A vector-díj pénzjutalommal jár, amely akár 5000 euró is lehet. A győzteseket a 2018-as Hannoveri Vásáron egy tudományos-kutatási szakértőkből, médiaszakemberekből és különféle szervezetek képviselőiből álló zsűri választja ki a jelentkezők közül. Iparágtól függetlenül bárki részt vehet a versenyben, aki újszerű, újító energialánc-alkalmazással tud előállni. „Mind a mai napig találkozunk új és szokatlan, gyakran nagy sebességű és bonyolult forgó mozgásokat felvonultató alkalmazásokkal„ – magyarázza Michael Blass, az igus e-chain rendszerekkel foglalkozó részlegének vezetője. „Ez a verseny egyedülálló alkalom arra is, hogy jobban megismerjük a termékeinkben rejlő lehetőségeket.”

A díjra való jelentkezés határideje 2018. február 23.: eddig kell bemutatni az alkalmazást annak rövid leírásával, illetve a róla készült fotókkal és videókkal a zsűrinek. További információkért kérjük, látogassa meg a www.igus.hu/vectoraward oldalt. Itt a részvételi feltételeken túl megtekinthetők a vector-díj megalapítása (2008) jutalmazott nyertesek, illetve azok számos izgalmas és újító alkalmazása. Az alkalmazási területek tárháza a munkaplatformoktól és a töltőüzemektől a fogaskerék-köszörűkön át egészen a vesekőzúzó gépekig terjed.

Az innovatív és újszerű energialánc-alkalmazásokért járó vector-díj hatodik fordulója következik. A díjak átadására a 2018-as Hannoveri Vásáron kerül sor.

Forrás: igus GmbH

 

 

További cikkek a témában