Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Díjnyertes robot energiaellátási koncepciók

Elgondolkodott már azon, hogy az energia és az adatok hogyan jutnak el biztonságosan egy ipari robot karjához? Vagy azon, hogy a konténerkikötőkben alkalmazott parti hajódaruk hogyan képesek több évig, a nap 24 órájában megbízhatóan üzemelni?

Vagy esetleg azon, hogy miként mozgatható egy sínen gördülő kamera nagy sebességgel akár több száz méter távolságra megakadás vagy vibráció nélkül? Ezekre a kihívásokra az energialánc-rendszerek jelentik a megoldást. A leginnovatívabb és legötletesebb alkalmazások felderítése céljából a motion plastic megoldások szakértője, az igus minden második évben vár új pályázókat a vector-díjra: a legutóbbi kihirdetésére a 2017-es Motek kiállításon került sor.

A vector-díj pénzjutalommal jár, amely akár 5000 euró is lehet. A győzteseket a 2018-as Hannoveri Vásáron egy tudományos-kutatási szakértőkből, médiaszakemberekből és különféle szervezetek képviselőiből álló zsűri választja ki a jelentkezők közül. Iparágtól függetlenül bárki részt vehet a versenyben, aki újszerű, újító energialánc-alkalmazással tud előállni. „Mind a mai napig találkozunk új és szokatlan, gyakran nagy sebességű és bonyolult forgó mozgásokat felvonultató alkalmazásokkal„ – magyarázza Michael Blass, az igus e-chain rendszerekkel foglalkozó részlegének vezetője. „Ez a verseny egyedülálló alkalom arra is, hogy jobban megismerjük a termékeinkben rejlő lehetőségeket.”

A díjra való jelentkezés határideje 2018. február 23.: eddig kell bemutatni az alkalmazást annak rövid leírásával, illetve a róla készült fotókkal és videókkal a zsűrinek. További információkért kérjük, látogassa meg a www.igus.hu/vectoraward oldalt. Itt a részvételi feltételeken túl megtekinthetők a vector-díj megalapítása (2008) jutalmazott nyertesek, illetve azok számos izgalmas és újító alkalmazása. Az alkalmazási területek tárháza a munkaplatformoktól és a töltőüzemektől a fogaskerék-köszörűkön át egészen a vesekőzúzó gépekig terjed.

Az innovatív és újszerű energialánc-alkalmazásokért járó vector-díj hatodik fordulója következik. A díjak átadására a 2018-as Hannoveri Vásáron kerül sor.

Forrás: igus GmbH

 

 

További cikkek a témában