Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

A következő technológiai forradalom

A mesterséges intelligencia a technológiai forradalom küszöbén áll, elterjedése pedig alapvetően változtatja meg a társadalmunkat.

Az AI algoritmusokat rövidesen az élet szinte minden területén alkalmazzák majd, a vásárlástól az önvezető autókon és a robotikán át az egészségügyi diagnosztikáig, a mesterséges intelligencia (AI) szerepe pedig olyan alapvető lesz, mint a gőzgépé az ipari forradalomban.

A fejlődés új iránya

Az AI-nak köszönhetően az elkövetkezendő tíz évben megoldás születik a hatalmas információtömegek strukturált, biztonságos feldolgozására és tárolására, amelyet a szerkezetek többek között a felhasználói viselkedés megfigyelésekor és lemodellezésekor, vagy a környezeti elemek vizsgálatakor halmoznak fel. A mobil mesterséges intelligencia olyan területeken hozhat érdemi fejlődést, mint a fotózás, az egészségügy, a közlekedéslogisztika és az információbiztonság.

Az intelligens készülékek megvizsgálják és megjegyzik, hogy tulajdonosuk milyen alkalmazásokat használ és ezt a nap melyik szakában teszi. A Machine Learning, azaz gépi tanulás segítségével a szerkezetek önmaguktól képesek az adatbázisok kezelésére anélkül, hogy erre külön utasítani kellene őket. Az okostelefonok esetében jellemzően a beszédfelismerésért, az ujjlenyomat leolvasásért és az akkumulátor energiagazdálkodásáért felelős terület kiegészül az úgynevezett Deep Learning-gel. A funkció a lineáris feldolgozás helyett hierarchikus sorendben, rétegről rétegre hasznosítja az adatokat, ezzel újabb és újabb kiegészítő információkat szerez és bonyolultabb műveleteket képes végrehajtani. A Deep Learningnek köszönhetően olyan tevékenységek valósíthatók meg, mint a kamera általi tárgy-, és képfelismerés, vagy akár az egészségi állapot diagnosztizálása.

Jönnek az intelligens készülékek

Az intelligens készülékek hamarosan képesek lesznek a különböző forrásból érkező információk komplex értelmezésére és a felhasználó nevében való cselekvésre. A mesterséges intelligenciának köszönhetően a szerkezetek megértik az ember kognitív, motoros és kommunikációs képességeit, illetve előre tervezhető cselekvési módokat modelleznek a környezeti tényezőkre, szituációkra adott emberi reakciók függvényében. A telefonok kamerája az orvosi diagnosztika és a kiterjesztett valóság (AR) területén is jelentősebb szerepet kaphat. A készülékek olyan, ma még nem is létező alkalmazásokban használják majd ezeket a funkciókat, amelyek felismerik a betegségeket, monitorozzák az egészségügyi állapotot és az eredményeket továbbítják az illető orvosa felé, vagy 3D modelleket állítanak elő belsőépítészeti alkalmazásokhoz.

http://consumer.huawei.com/hu/

 

Hirdetés

További cikkek a témában