Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

IBM – Az iparág legfejlettebb MI-szervere

Az IBM új, kifejezetten mesterségesintelligencia-alkalmazásokra tervezett szervereit már a legújabb POWER9 processzorok hajtják, melyek az x86-os processzoroknál négyszer gyorsabban futtatják a gépi mélytanulási keretrendszereket.

Az IBM bemutatta Power Systems szerversorozatának új generációját, az AC922-t. Az új szerverekben már a vállalat kifejezetten a számításintenzív mesterségesintelligencia-alkalmazásokhoz tervezett POWER9 processzorai működnek. A POWER9 processzorok közel négyszer gyorsabb mélytanulást kínálnak, így a mesterséges intelligencia még hatékonyabb felhasználását is lehetővé teszik.
Az AC922-et úgy tervezték, hogy jelentős teljesítményjavulást kínáljon az olyan népszerű gépi tanulás alapú keretrendszereknél, mint a Chainer, a TensorFlow és a Caffe, vagy az olyan GPU-gyorsított adatbáziskezelőknél, mint a Kinetica. Így az adattudósok gyorsabban érhetnek el eredményeket a mélytanulás területén, például a csalások valós idejű észlelésében vagy akár hitelkockázati elemzések során is.
A POWER9 processzorokra épül majd az Amerikai Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma két új szuperszámítógépe, a „Summit” és a „Sierra”, amelyek hamarosan a világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépei lesznek, de az IBM legújabb processzorkészletére a Google is lecsapott már.

Gyorsuló munkafolyamatok a POWER9-nal

A mélytanulás egy olyan gyorsan fejlődő gépi tanulási módszer, amely folyamatok és adatok millióit átvizsgálva megtalálja és rangsorolja a leglényegesebb információkat. A növekvő ipari igények kielégítésére az IBM négy éve egészen az alapoktól kezdte meg a POWER9 processzorok fejlesztését, azzal a céllal, hogy vadonatúj architektúrát hozzon létre az adatintenzív mesterségesintelligencia- és mélytanulási munkafolyamatokhoz.

További részletek az angol közleményben: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/53452.wss

 

 

További cikkek a témában