Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

Egészségügy – A 3Ds műszív és távsebészet

Az orvoshiány és a hosszú várólisták csak a jéghegy csúcsa az öregedő társadalom és az egészségügy megoldandó kérdései között.

Az egészségügyi innováció jövőbemutató megoldásainak támogatása céljából szervezett december 6-án startup találkozót Pécsett a Simonyi Üzleti és Gazdaságfejlesztési Központ, ahol a Hiventures, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health, és a startupok piacra kerülését segítő Singulab mentorai osztották meg tapasztalataikat és mutatták be sikeres projektjeiket az érdeklődőknek. A Pécsi Tudományegyetem csapatai pedig bemutathatták innovatív projektötleteiket és tanácsokat kaphattak a továbblépési lehetőségekről, közelebb kerülhettek a befektetőkhöz, networking lehetőséghez juthattak.

A magyar startup ökoszisztéma erős pillére Pécs

Számos sikeres projekt indult már Pécsről, például az eseményen motiváló előadást tartó  Balog-Farkas Dávidé is, aki üzlettársával, Rátkai Tamással alapította közösségi futár vállalkozását, a FleetYou-t. Sikerekről és nehézségekről számolt be a rendezvényen Dr. Gasz Balázs, a ME3D alapítója is. A baranyai megyeszékhelyről induló és egészen a brüsszeli validálásig jutó vállalat jelenleg kockázati tőke bevonása előtt áll, fejlesztésük egy 3 dimenziós nyomtatást alkalmazó orvosi szimulációs rendszer, a ME3D, melynek segítségével nem csak az orvosjelöltek, hanem a már végzett orvosok is olyan eljárásokat és technikákat gyakorolhatnak be, amelyeket később élesben tudnak alkalmazni a betegeken.

További lendületet adhat az egészségügyi innovációnak a december 9-én hatályba lépett kormányrendelet is, mely a startup vállalkozásokba befektető cégek adókedvezményeinek részletszabályairól szól, és megteremti a keretfeltételeit annak, hogy a korai fázisú (startup) vállalkozásokba befektető gazdasági társaságok igénybe tudják venni a társasági adóról szóló törvény szerinti adóalap-kedvezményt.

Mivel segíti az EIT Health az innovatív ötleteket?

Az EIT Health az Európában elérhető legmagasabb színvonalú oktatási, inkubációs és akcelerátor programokat kínálja a fiatal tehetségek, vállalkozók, innovátorok és start-upok számára. A programok mindegyike a kontinens vezető egyetemeinek, vállalatainak és inkubátorainak tudásán és évtizedek alatt megszerzett tapasztalatán alapul. Az oktatási programok elsődleges célja a résztvevő egyének vállalkozói ismeretének fejlesztése, a saját vállalkozás elindításához szükséges alapvető ismeretek elsajátítása, valamint a nemzetközi környezetben megvalósuló tapasztalatcsere és ötletgenerálás. A formálódó innovatív elképzelések ezt követően az EIT Health saját inkubációs programjaiba kerülhetnek, ahol a résztvevők az első üzleti terv elkészítésétől a befektetők és első vásárlók megtalálásán át egészen a nemzetközi piacokra való kilépésig kapnak szakértői és anyagi támogatást. Az EIT Health mindezeken túl a saját nemzetközi partnerhálózatához való hozzáférés lehetőségét is biztosítja, melynek segítségével a legjobb ötletek és projektek számára lehetőség nyílik Európai vezető egészségipari és egészségügyi szereplőivel való közvetlen együttműködésre.

Az EIT Healthről információ itt található.

 

 


 

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában