Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Kenés nélküli szalaggörgők

A szűk helyen, kis hajlítási sugárral vezetett szállítószalagok iránytöréseinek kialakításához ideális megoldást jelentenek a szalaggörgők.

Ezek a speciális alkatrészek nemcsak költséghatékonyak, kenés- és karbantartásmentesek, hanem még kis hajlítási sugarú rendszerekben való felhasználás esetén is maximálisan kihasználják a rendelkezésre álló helyet. Hosszú fejlesztőmunkát követően az igus bemutatta iglidur IT H1 anyagból készülő görgőit, amelyek kifejezetten alkalmasak nagy sebességgel működő szállítórendszerekben való felhasználásra.

Az anyagmozgatási és csomagoló iparágban nagyon fontos szerepe van az áruk gyors és kíméletes mozgatásának. A termelékenység növekedésével párhuzamosan az üzemek egyre nagyobb fokozatra kapcsolnak. Ezekre a speciális igényekre válaszul az igus kifejlesztette iglidur H1 műanyagból készülő, a szállítószalagok iránytöréseit jól követő görgőit, amelyek kifejezetten alkalmasak nagy sebességgel működő szállítórendszerekben való felhasználásra. Az új termék bemutatásával a görgők anyagválasztéka immáron négytagúra bővült. Az új görgőket mindenekelőtt a nagyobb szállítási sebességeknél elérhető jobb teljesítmény, valamint magasabb hőmérsékleten is jóval hosszabb élettartam jellemzi. Az igus görgői közül a vegyi anyagoknak jól ellenálló iglidur H1 anyagból készülő görgők jelentik az optimális választást olyan helyeken, ahol a görgők agresszív tisztítószerek hatásának vannak kitéve. Ennek köszönhetően ezek a görgők kifejezetten előnyösen alkalmazhatók a csomagolástechnika, az anyagmozgatás, az automatizálás és az élelmiszeripar területén.

Többféle anyagból készülő, kenésmentes görgők

A szállítószalagok iránytörésének pontos kialakítása érdekében az igus a különféle alkalmazási területeknek megfelelő, standard termékcsaládot fejlesztett ki. A nagy szállítási sebességekre alkalmas új iglidur H1 anyag mellett a palettán megjelent az univerzálisan alkalmazható iglidur P210, valamint az FDA előírásainak megfelelő iglidur A180 is, amelyet akár 90 Celsius fokos hőmérsékletig is megbízhatóan lehet használni, továbbá az A350, amely még magasabb, mintegy 180 Celsius fokos hőmérsékletig alkalmazható. Különleges tulajdonságaiknak az utóbbi két anyag kifejezetten alkalmas az élelmiszeriparban való felhasználásra. A gyártásukhoz felhasznált anyagoktól függetlenül az összes görgőt kompakt kialakítás és hosszú élettartam jellemzi, ezáltal jelentős mértékben hozzájárulnak a gépek hatékonyságának magas szinten tartásához.

www.igus.hu

Hirdetés

További cikkek a témában