Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

PlayIT játékkiállítás – a legnagyobb hazai IT és Gamer kiállítása

2017. november 18-19-én került megrendezésre a PlayIT játékkiállítás, az XBOX ONE PlayIT Show, az ország legnagyobb IT és Gamer rendezvénye, melyen minden eddiginél több programmal várták az érdeklődőket.

Az XBOX ONE PlayIT játékkiállítás nemcsak a számítógépes játékot kedvelők, a gamerek, hanem minden játékot, mozgást és szórakozást kedvelő felnőtt és gyerek számára tartogatott meglepetéseket. A Hungexpo területén 180 programhelyszínen, 150 előadás, YouTuberek, Esport, cosplay, számos verseny, sportolási lehetőség és akció között válogathattak a látogatók.

A családi- és sportprogramok mellett a Trónok harca filmsorozat két sztárjával is találkozhattak a látogatók egy közönségtalálkozó keretében. A helyszínen a PlayIT napi programjait követően, az esti órákban különleges, nagyzenekari koncerteken élvezhették az érdeklődők a Trónok harca sorozat filmzenéit és közkedvelt videójátékok dallamait.

PlayIT játékkiállítás 2017

Xbox One – Gamestar nagyszínpad

A PlayIT Show legmozgalmasabb helyszíne ezúttal is a nagyszínpad volt, ahol egész nap egymást váltották a jobbnál jobb programok.

Ahogy azt a tapasztalt PlayIT rajongók már megszokhatták, ezúttal is a Nagyszínpad volt a buli középpontja. A műsorvezetők egész nap vendégül látták hazánk legismertebb YouTubereit, akiktől nemcsak kérdezhettek, hanem akár különböző játékokban is kihívhatta őket a közönség. Természetesen visszatért a videósok saját vetélkedője, a PlayIT GameShow, és itt került megrendezésre a PlayIT Ház döntője is.

Emellett bemutatták a világ legerősebb konzolját, az Xbox One X-et és az arra megjelenő játékokat, de a közönségkedvenc kvízekről sem feledkeztek meg, Trónok harca és sci-fi témában érkeztek a kérdések.

Playstation

A PlayStation standjánál a hivatalos megjelenés előtt kipróbálhatóak voltak a legjobban várt Playstation 4-es játékok, mint például a Detroit: Become Human, a The Inpatient és a Legion Commander. Továbbá lehetőség volt kipróbálni a kihelyezett PlayStation VR sisakokat is.

Nintendo

Több tucat konzol és rengeteg exkluzív játék várta a látogatókat a Nintendo standjánál. A Nintendo egy hatalmas, 228 négyzetméteres standdal készült a PlayIT-re, ahol nemcsak a rajongókra, hanem minden PlayIT látogatóra fantasztikus élmény várt. Összesen 42 Nintendo Switch konzolon próbálhatták ki a legütősebb játékokat, mint a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a Mario Kart 8 Deluxe, a Pokkén Tournament DX, az ARMS, a 1-2-Switch, a FIFA 18, a Mario+Rabbids Kingdom Battle, vagy épp a Super Mario Odyssey. Ráadásul a legtöbb játékot nemcsak egyedül, hanem családtagokkal, barátaitokkal együtt közösen játszva lehetett élvezni. A Switch mellett egy másik hordozható konzolt, a 3DS is kipróbálható volt.

PlayIT játékkiállítás 2017 PlayIT játékkiállítás 2017

Clash Royale

A szervezők egy külön színpadot szenteltek Magyarország egyik legnépszerűbb és legkedveltebb mobilos játékának a Clash Royale-nak. A játék a színpadon kipróbálható volt és szerveztek helyszíni versenyeket is a látogatókkal és népszerű youtuberekkel.

Star Wars rajongók és Trekkerek

A rendezvényen lehetőség volt közös képeket készíteni és találkozni a The Force Alliance – Magyar Galaktikus Fan Klub, a Csillagok Háborúja hazai rajongóival. Természetesen a Star Trek világát kedvelők sem csalódtak, hiszen találkozhattak a sorozat ikonikus karaktereivel hazánk leglelkesebb Star Trek rajongói klubjának közreműködésével.

Minecraft Zóna

A novemberi PlayIT játékkiállítás sem maradhatott Minecraft zóna nélkül. Az életnagyságú díszlet előtt lehetettünk tanúi a Minecraft videósok 1 vs 1 harcának élőben. A rendezvényen rengeteg Minecraft tematikájú programmal és az ország legnépszerűbb Minecraft videósaival találkozhattak a látogatók. További érdekesség volt még a Minecraft szabaduló szoba is, mely sok-sok titkot rejtett. A szabaduló szobás játék célja természetesen az volt, hogy a Minecraft játékban szerzett tudással és tapasztalattal kijuthassunk onnan. A Minecraft kardműhelyben a szervezők mindent biztosítottak ahhoz, hogy a látogatók a saját kreativitásukat beleadva elkészíthessék a legegyedibb fegyvereket.

Magyar Honvédség

A kiállításra kilátogatók betekintést nyerhettek a honvédség munkájába is, sőt a vállalkozókedvűek részt vehettek egy helyszíni kiképzésen is. A katonák kiállított eszközökkel és fegyverekkel hozták testközelbe a modern hadviselésben alkalmazott eszközöket a tankot, lövegeket, kézifegyvereket.

GameArt szoborkiállítás, képkiállítás

A GameArt standon  fantasztikus szobrok formájában lehetett találkozni Vasemberrel, Kenway kapitánnyal vagy a Mortal Combat harcosaival és a kedvenc videojátékos karakterekkel. A GameArt képkiállításon pedig megcsodálhattuk a hazai művészek által készített játékokhoz tartozó grafikákat és artokat.

PlayIT játékkiállítás 2017 PlayIT játékkiállítás 2017

Pankráció

Találkozhattunk az ország legjobb pankrátoraival és élő bemutatókban megnézhettük, hogy hogyan teljesítenek a ringben. A budapesti Xbox One PlayIT Show-ra Magyarország legmenőbb pankrátorai is kilátogattak, és amellett, hogy minden órában készültek egy kis műsorral, a Mozdulj Gamer színpadon is felbukkantak egy kis beszélgetésre az extrém sportról.

Trónok harca zóna

November 18-án két ismert színész is kilátogatott a kiállításra, hogy találkozzanak a magyar rajongókkal. Egy exkluzív program keretében a Trónok harca két sztárja, A Hodort játszó Kristian Nairn és a Meera Reed karakterét megformáló Ellie Kendrick nem csak egy dedikáláson, hanem egy közös fotózáson is részt vett, így a rajongók egy életre szóló élménnyel távozhattak a rendezvényről. A rajongók legnagyobb örömére a kiállításon lehetőség nyílt kipróbálni, hogy milyen érzés a film ikonikus vastrónjában ülni.

PlayIT játékkiállítás 2017 PlayIT játékkiállítás 2017

Kíváncsian várjuk a folytatást! A PlayIT játékkiállítás aktuális híreit megtalálja a www.playit.hu oldalon.

Hirdetés

További cikkek a témában