Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Hatékonyabb napelemes rendszerek

Az új UNO-DM-PLUS sorozat, az ABB egyfázisú inverter-családjának legújabb tagja könnyebb és hatékonyabb megoldást kínál a napelemes rendszerek felhasználóinak.

A 6 különféle névleges teljesítménnyel (teljesítménytartomány: 1,2-5,0 kW) kapható inverter kompakt kialakítású, mindegyik változata azonos méretű.  Kiváló működés paraméterek és nagy fajlagos teljesítmény jellemzi.

További hatékonyságnövelő tulajdonsága, hogy olyan “Plug and Play” csatlakozókkal van felszerelve, amelyekkel lerövidül a szerelési/telepítési idő. A csatlakozóknak köszönhetően az inverterházat nem kell felnyitni, így az inverter egyszerűen, gyorsan és költséghatékonyan telepíthető.

Az inverter könnyen alkalmazható üzembehelyezési varázslója leegyszerűsíti a konfigurálási folyamatot, így rövidebb a telepítési idő és alacsonyabbak a költségek.

napelemes rendszerek

Giovanni Frassineti, az ABB napenergia üzletágának vezetője így nyilatkozott: „Az ABB-nél elkötelezettek vagyunk, hogy a napenergia-technológiánk kínálatát megújítsuk, valamint új napenergia-tárolási megoldások és termékplatformok kifejlesztésével a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk ügyfeleink számára.

Az UNO-DM-PLUS inverter új designja az ABB által garantált minőségnek és mérnöki tudásnak ötvözésével egy könnyű, kompakt kialakítást eredményezett, így az intelligens technológiai lehetőségeknek köszönhetően a lakossági napenergia-rendszerekhez optimalizált inverter-megoldást alkottunk.”

A telepítést követően az üzemeltetők jobb felhasználói élményre számíthatnak, mivel a beépített felhasználói felületen olyan szolgáltatások és funkciók válnak elérhetővé, mint a fejlett inverter-konfigurálási beállítások, dinamikus betáplálás-vezérlés és terheléskezelés. A funkciók mindegyikét távolról, vezeték nélküli kommunikáción keresztül, egy integrál webkiszolgálóról lehet elérni.

A jövő követelményeinek is megfelelő rugalmas inverter-kialakításnak köszönhetően, amely beágyazott kapcsolódási lehetőséggel (Wi-Fi) és hatékony kommunikációs protokollal is rendelkezik, az UNO-DM-PLUS-t könnyen lehet integrálni bármilyen meglévő vagy jövőbeli, az intelligens épületautomatizálás és a hálózatintegrálás célját szolgáló eszközbe éppúgy, mint egy harmadik fél felügyeleti és vezérlő rendszereibe. Az UNO-DM-PLUS távoli Over-The-Air (OTA) firmware-frissítést biztosít az inverter és a részegységek számára.

http://new.abb.com/power-converters-inverters/solar

Hirdetés

További cikkek a témában