Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Egyéb

Megjelent az MM Műszaki Magazin novemberi száma

Megjelent az MM Műszaki Magazin 2017. novemberi lapszáma

Ajánló a tartalomból:

MM Műszaki Magazin 2017-11-novemberAz e-mobilitás tagadhatatlanul tör előre. Felmérések szerint 2035-re világszerte 75 millió teljesen elektromos és közel 25 millió hibrid autó közlekedhet majd az utakon, míg 2040-re az újautó-eladások 35 százaléka már elektromos gépjármű lehet.

Az autóiparban számos komponens gyártása alapvetően hegesztési eljárással történik. Mi több, a hegesztés jelentősége egyre nő, ugyanis például a személygépkocsik sebváltókerekei esetében sok csavar hegesztett kötéssel helyettesíthető.

A fémfeldolgozási technológiák 20. nemzetközi kiállítása, amelyet február 20-tól 24-ig tartanak Düs- seldorfban, átfogó, organikus áttekintést nyújt a teljes értéknövelt láncra. A METAV középpontjában a fémfeldolgozás klasszikus témái állnak.

A munkaerőhiány problémáját egyre jelentősebbnek érzik a hazai cégvezetők. A vállalatok minden ágazatban leginkább ezt tartják ma a növekedést fékező legfontosabb tényezőnek. Szeptemberben 4,44 millió volt Magyarországon a foglalkoztatottak száma. A szakemberek 4 százalék körüli munkanélküliségi rátát várnak erre az évre, amely 2018-ban akár 3,8 százalékig süllyedhet.

A pécsi Hauni programozói közel egy évtizeden át dolgoztak a TopSolid 6-os verziójával, de a tavalyi évben megkezdték a fokozatos átállást a 7-es változatra, amely már teljes értékű PDM rendszer – ennek minden előnyét ki is használják.

A fejlődés útja a lemezmegmunkálásban. A lemezmegmunkálási piacon egy vállalat fejlődése jól körülírható pályát ír le, amelyet azonban a vevői igények és a trendek is befolyásolnak. Hogyan juthat el egy KKV a technológiai fejlesztésétől a komplexitásig, a sorozatgyártás mellett a minőségi, kis szériás termékekig? –kiderül az MM Műszaki Magazin novemberi lapszámából.

További részletek tartalomjegyzékkel az aktuális és korábbi lapszámainkról.

Az MM Műszaki Magazin a 120 éves német MM MaschinenMarkt magyar kiadásaként a hazai és a világ műszaki életének szaklapja.

 

Kövesse hónapról hónapra a hazai és nemzetközi technológiai fejlesztéseket és a műszaki újdonságokat a Műszaki Magazin szaklappal.
Előfizetési részletek és megrendelési lehetőség.

Heti hírlevelünkben folyamatos tájékoztatást nyújtunk az aktuális hazai és nemzetközi műszaki újdonságokról, hírekről:
Legyen naprakész a Műszaki Magazin híreivel és iratkozzon fel Ön is heti hírlevelünkre!

Hirdetés

További cikkek a témában