Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új globális szereplő a forgácsoló szerszámok piacán (CERATIZIT csoport felvásárolta a KOMET GROUP vállalatot)

A mameri, luxemburgi központú CERATIZIT csoport felvásárolta a besigheimi, németországi központú KOMET GROUP vállalatot. Az ügylet még versenyhatósági jóváhagyásra vár.

„A piaci környezet zavart keltő változásai hatalmas kihívást jelentenek a KOMET számára. A felvásárlás új lehetőségeket teremt a fenntartható növekedésre” – mondta Dr. Christof Bönsch, a KOMET GROUP ügyvezető igazgatója. A digitalizáció ösztönzése A digitalizáció növekvő fontossága meghatározó témakör a CERATIZIT és a KOMET jövője szempontjából. A KOMET kiváló pozíciót vívott ki magának ezen a területen a „Digital Productivity Solutions” (digitális termelékenységi megoldások) nevű rendszerével és fontos szerepet fog kapni a CERATIZIT csoportban az Ipar 4.0 terület innovatív termékeinek kifejlesztésében. A digitális megoldások kínálata mellett a KOMET két kapcsolódó üzleti területen is megjelent: a „Productivity Components” (termelékenységi elemek) és az „Engineered Productivity Solutions” (kidolgozott termelékenységi megoldások) célja kifejezetten a termelékenység növeléséhez szükséges szerszámok biztosítása az ügyfelek számára.

Megoldások teljes választékát kínáló szakértő A két cég együtt az 5 legnagyobb globális szereplő között lesz a forgácsolószerszámok nemzetközi piacán.  Több mint 9.000 alkalmazottjával és világszerte 34 gyáregységével az ügyfeleihez közel tudja előállítani a termékeit. A vállalatcsoport termékportfoliója irányadó színvonalú és minden főbb forgácsolási technológiára kiterjed.

Sikeres növekedési stratégia A felvásárlás a CERATIZIT sikeres növekedési stratégiájának folytatását jelenti, amely megduplázta a vállalatcsoport értékesítési forgalmát az elmúlt tíz évben és megerősítette a pozícióját a meghatározó piacain. A most egyesülő két cég egymást kiegészítő termék- és ügyfélportfoliói által létrehozott szinergiák középtávon új növekedési lehetőségeket fognak teremteni.

ceratizit.com

Hirdetés

További cikkek a témában