Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

Az első 5G hálózat Magyarországon az Ericssontól

Az Ericsson és a Magyar Telekom már az 5G hálózat jövőt készíti elő, az 5G New Radio közös demonstrációjával 800 MHz-es sávszélességen.

Az első magyarországi 5G kapcsolat 22 Gbps letöltési sebességet ért el. A bemutató 15 GHz-es frekvencia sávban zajlott és 800 MHz-es spektrumot használt. A New Radio integrált rádiótechnikája olyan letöltési sebességet tesz lehetővé, amely 20-szor gyorsabb, mint a jelenlegi technológiák. Ezen kívül az NR szabvány nyalábolásra is képes, így igen nagy sebességen tud pont-pont adattovábbítást végezni.

Bár az 5G hálózatok jelentős elterjedése 2020 előtt nem várható, a kereskedelembe kerülést megelőző termékek fejlesztése és tesztelése és a frekvenciasávok kijelölése folyamatosan történik.

Az Ericsson óriási üzleti potenciált lát az 5G-ben és arra számít, hogy mindez 2026-ig 582 milliárd dollár piaci lehetőséget teremt majd, valamint a bevételek 35%-os növekedését teszi lehetővé.

Az Ericsson a jövő szolgáltatási iparágakkal tervezi. A közös üzleti és ipari együttműködésekből nyert tapasztalataival és esettanulmányok alkalmazásával segíti ügyfeleit, hogy már ma 5G üzletek születhessenek. A mai napig az Ericsson 36db távközlési szolgáltatókkal kötött 5G-re vonatkozó szándéknyilatkozattal rendelkezik, többel, mint bárki más az iparágban.

www.ericsson.hu

 

Hirdetés

További cikkek a témában