Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új szerszámtartók erős megfogással

A forgácsoló szerszámok és szerszámozási rendszerek specialistája, a Sandvik Coromant bemutatta a CoroTurn® Prime multitask és axiális típusú szerszámtartók új választékát, így segítve a műhelyeknek az új PrimeTurning™ módszer alkalmazásában, amely lehetővé teszi az összirányú esztergálást.

Az újdonságok segítségével a felhasználók maximalizálhatják a PrimeTurning előnyeit a multitask esztergáló-maró központokon és a függőleges esztergákon (VTL). A vállalat már létező radiális szerszámtartóit kiegészítve a Sandvik Coromant most már teljes körű választékkal rendelkezik a PrimeTurning-műveletekhez.

A választék egyik fénypontja a CoroTurn Prime Twin szerszámtartó multitask gépekhez. A CoroTurn Prime A és B típusú lapkák is felszerelhetők együtt a Twin szerszámtartókra, így a gyártók számára például lehetővé válik, hogy nagyolást végezzenek egy B típusú lapkával, mielőtt átváltanának egy A típusú lapkával végzett simítási műveletre.

„A modern multitask gépekkel elvégezhető egy alkatrész teljes megmunkálása, de rendszerint sok időt, gyakran 15–20 másodpercet vesz igénybe a szerszámcsere”, mondta Håkan Ericksson, a Sandvik Coromant általános esztergálási termékmenedzsere. „Ebből kifolyólag az új Twin szerszámtartó jelentős időt takarít meg az ügyfelek számára a szerszámcserék során.”

szerszámtartók

További előny, hogy a B-tengelyű megmunkálás a multitask gépeken lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy pontos lépésközökkel programozza be a szerszám szögét. Amikor a gép a B tengelyt használva forgácsol, sok hozzáférési lehetőség hozható létre semleges szerszámtartókkal. A célirányos műveletekkel kombinálva ez óriási időmegtakarítási és termelékenységnövelési lehetőséget kínál, így segítve a gyártóknak a szerszámozási készletek csökkentésében és a versenyelőnyök megszerzésében.

Hat új olyan multitask szerszámtartót vezetünk be, amelyek 45°-osszögben szerelhetők fel B-tengelyű megmunkáláshoz, és CoroTurn Prime A típusú vagy B típusú lapkákkal is használhatók. A multitask gépekhez választható négy szerszámtartó (csak egylapkás) és kettő Twin szerszámtartó (kétlapkás). A CoroTurn Prime Twin szerszámtartó Coromant Capto® C5–C8 méretekkel használható.

A választékban megtalálhatók függőleges esztergákban használható axiális szerszámtartók is, ez pedig azt jelenti, hogy a Sandvik Coromant mostantól teljes körű kínálattal rendelkezik a PrimeTurning számára: axiális, radiális és multitask szerszámtartók. Most összesen nyolc, axiális rögzítéshez kialakított szerszámtartót vezetünk be. Ez a szerszámtartótípus kompatibilis a legtöbb függőleges esztergával, elérhető a Coromant Capto választék részeként, és használható CoroTurn Prime A típusú és B típusú lapkákkal is.

Bár a PrimeTurning alkalmazható a teljes általános esztergálási területen, a nagy tételekben dolgozó gyártóüzemek (autóipar) számára biztosíthatja a legtöbb előnyt, illetve azok számára, amelyek nagy alkatrészek megmunkálásával foglalkoznak (repülőgépipar), ahol szükség van a szerszámcserék, a beállítási idő és a gyártási szünetek csökkentésére.

Az összirányú PrimeTurning módszer és a CoroTurn Prime szerszámok végeredményben biztosítják, hogy a gyártók sokkal hatékonyabb módon végezhessék el esztergálási műveleteiket. A hagyományos esztergáláshoz képest 50–80%-kal nagyobb termelékenység és 1,5–2-szer hosszabb szerszáméltartam érhető el.

sandvik.coromant.com/hu-hu/products/coroturn_prime

Hirdetés

További cikkek a témában