Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Bosch: Jövőt alakító beruházások és munkatársak

Budapest – Nagyszabású beruházásokkal folytatja sikertörténetét Magyarországon a Bosch.

A jövő alakításában egyre nagyobb szerepet játszó vállalat új generációs fejlesztési projektjeinek megvalósítására jelenlegi területe mellett 60 000 négyzetméteres telken bővíti a budapesti campust. Ezzel párhuzamosan a vállalat a humán erőforrás fejlesztést is prioritásának tartja: Budapesti Fejlesztési Központjában dolgozó mérnökeinek száma elérte a kétezret.

  • Modern technológiákkal és korszerű szakmai kompetenciákkal a jövő mobilitásáért
  • Hatvanezer négyzetméteren épít új K+F campust Budapesten
  • Belépett a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ 2000. mérnöke

 

Csúcstechnológiás tesztpályával és magasan képzett munkatársakkal a jövő mobilitásáért

A következő néhány évre előre jelzett gyors technológiai változásokra való felkészülés jegyében a cég folyamatosan bővíti Budapesti Fejlesztési Központját, ahol mérnökei az automatizált vezetésre és az elektromos mobilitásra összpontosítva a jövő mobilitásán dolgoznak. Az új generációs fejlesztési projektek egy új, 60 000 négyzetméteres telek megvásárlását indokolták a jelenlegi Campus mellett, Kőbányán. A vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az elsők között ültesse át a műszaki területen megjelenő, legújabb technológiákat a gyakorlatba. Az új területen a megszokott irodai és laboratóriumi munka mellett egy 10 000 négyzetméteres pálya is biztosítja majd az ideális környezetet az önvezető és elektromos funkciók biztonságos körülmények között történő teszteléséhez. A campus új részének tervezett átadása 2021-ben lesz, az építkezés 2018-ban kezdődik.

„A Bosch folyamatosan arra törekszik, hogy innovatív fejlesztései által közelebb hozza a jövő technológiáit” – nyilatkozta Oliver Schatz, a vállalat ügyvezető igazgatója és műszaki területekért felelős elnöke. „Ehhez infrastrukturális kapacitásaink állandó bővítésére, valamint a Bosch kompetens munkavállalói számának további növelésére van szükség” – tette hozzá Schatz.

A Bosch mára Magyarország legnagyobb ipari foglalkoztatójává vált: a 2017. január elsejei adatok alapján a vállalat több mint 14 200 főt foglalkoztatott. Szél Attila hardver-projekt vezetőként idén júliusban lépett a Bosch kötelékébe, és a Budapesti Fejlesztési Központ kétezredik mérnökeként kezdte meg munkáját. A jövő hibrid és elektromos autóihoz való vezérlőelektronikával foglalkozik, és elmondása szerint kifejezetten élvezi, hogy eredményeivel hozzájárul a jövő alakításához. Mivel a magyarországi Bosch csoport több új projektet felölelő rohamos fejlődést produkál, továbbra is több száz magasan képzett mérnököt és technikust keres budapesti, hatvani, maklári valamint miskolci telephelyeire.

www.bosch.hu

 

Hirdetés

További cikkek a témában