Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Otthonautomatizálás – okosotthon

Az Amazon Alexa otthonautomatizálási funkciói és a Sonos vezeték nélküli hangrendszere további előnyökkel bővíti az otthonautomatizálási termékeket és megoldásokat.

Az ABBbejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Amazonnal és a Sonosszal. A felhasználók egy táblagép vagy egy okostelefon segítségével maximum 65 funkciót szabályozhatnak, akár távoli üzemmódban is, az ABB-free@home vezérlőpaneljéről. Az együttműködésnek köszönhetően az Amazon Alexa és a Sonos megoldásokat ugyanazon nyílt otthonautomatizálási platformba integrálják.

vezetéknélküli otthon

Az ABB az összekapcsolt, szoftveralapú otthon- és épületautomatizálási megoldásaihoz kifejlesztett alkalmazásait tartalmazó ABB AbilityTM portfólióval a piaci trendeket meghatározó vállalatok élvonalában van. Most az ABB más piacvezető cégekkel partnerségben arra törekszik, hogy integrált felhasználói élmény mellett ügyfelei vezérelni tudják a kényelmüket szolgáló legújabb technológiát. A szabályozási lehetőségek körébe tartozik a világítás bekapcsolása hangparanccsal az Alexán keresztül, a kívánt hangulat beállítása a hangosító rendszer több szobában történő vezérlésével, illetve az energiahatékonyság biztosítása a világítási, a fűtési és az árnyékolási beállításokkal.

Az Amazon Alexa eszközének integrálása 65 funkció hangerővezérlését teszi lehetővé az ABB-free@home-on belül, illetve a myABB Living Space online platformon vagy alkalmazáson keresztül. Az ABB saját fejlesztésű hangvezérelt eszközt kínál azon felhasználók számára, akik úgy döntenek, hogy nem kívánnak beruházni az Alexa beszerzésébe.

Amazon free at home

A Sonos hangszórókat az ABB-free@home appról, az ABB-free@home szenzorokkal és az ABB-free@home érintőpanelekről lehet szabályozni. A felhasználók hangszórócsoportokat hozhatnak létre és jeleníthetnek meg, illetve indíthatják, leállíthatják, lenémíthatják és kihagyhatják a kiválasztott zeneszámokat, beállíthatják a hangerőt, és arra is lehetőségük van, hogy a kedvenc zeneszámaikat előre összeállított, saját sorrend szerint játsszák le.

Sonos  hangfal

Tarak Mehta, az ABB Energetikai Termékek divíziójának vezetője így nyilatkozott: „Az ABB-free@home otthon-automatizálási rendszerrel úttörőnek számítunk az okosotthonok terén, amely szegmensben az ABB Ability a fogyasztók számára minden területen elérhetővé teszi a digitalizálásban rejlő előnyöket. Rendszerünkkel megnyitottuk az utat a megfizethetőbb és könnyebben alkalmazható otthonautomatizálási megoldások felé. Folytatni kívánjuk az együttműködést az iparág többi vezető cégével, hogy a vevőink tapasztalataira alapozva egyetlen platformra összpontosíthassuk a fejlesztési erőfeszítéseinket, és tovább gazdagítsuk a felhasználói élményt. Az ABB 2014 óta több mint egy millió ABB-free@home terméket értékesített. Az innováció és az integráció jelentik azokat a kulcsfontosságú sikertényezőket, amelyek egyre fejlettebb funkcionalitással rendelkező, számos márkanév alatt fejlesztett, könnyen használható felhasználói felületet biztosítanak.”

Free at Home sensor

Az otthonautomatizálási piac az iparági elemzők előrejelzései szerint 2022-re 100 milliárd dollárra bővül. Az ABB okosotthon- és épületautomatizálási megoldásai az otthonokban, a társasházakban, a hotelekben, a kereskedelmi épületekben és a rendezvényhelyszíneken alkalmazhatók. Németországban, Hollandiában és Ausztriában a portfólióhoz tartozó megoldások a Busch-Jaeger márkanév alatt kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Free at home panel

Mehta ezekkel a sorokkal zárta az értékelését: „A vevők olyan okosotthon-funkciókat keresnek, amelyek kényelmesebbé teszik az életüket, és segítségükkel zöldebbé tehetik a bolygónkat. Mi továbbra is arra törekszünk, hogy kitoljuk a technológia határait, és a mesterséges intelligencia alkalmazásával ezen a területen is ugrásszerű fejlődést érjünk el, így olyan megoldásokkal álljunk majd az ügyfeleink rendelkezésére, amelyek prognosztizálják a ház működését: kikapcsolják a készülékeket, ha a szenzorok azt érzékelik, hogy az épület üres, automatikusan bekapcsolják a fűtést, amikor a GPS azt jelzi, hogy a lakók 15 percnyi távolságra vannak az otthontól, és ‘megtanulják’, hogy a lakók, hogyan szeretik beállítani a világítást vagy a hangerősséget.” 

http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

 

Hirdetés

További cikkek a témában